Οι πιο σημαντικές συμβουλές για την πρώτη βουτιά στη θάλασσα του μωρού σας

Τα περισσότερα μωράκια λατρεύουν τις ώρες στη θάλασσα που αποτελεί για αυτά μια ευκαιρία για παιχνίδι, αλλά αν οι γονείς δεν προσέξουν, τότε μπορεί η όλη διαδικασία να εξελιχθεί σε καταστροφή. Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω τι πρέπει να προσέξετε, για να είναι αυτό το καλοκαίρι αξέχαστο με τη θετική έννοια για όλους!

Πότε μπορεί να κάνει μπάνιο το μωρό στη θάλασσα;

Όσον αφορά στην ηλικία του μωρού, αυτό θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο των 6 μηνών, όπως συνιστούν οι παιδίατροι, για να έχουν αναπτυχθεί σωστά οι λειτουργίες του οργανισμού. Σχετικά με την ώρα που πρέπει να γίνει το μπάνιο, θυμηθείτε ότι οι ώρες 11-5 απαγορεύονται, καθώς οι ακτίνες του ήλιου είναι κάθετες εκείνη την ώρα, κάτι που είναι επικίνδυνο για όλους, πόσο μάλλον για ένα μωράκι.

Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

Δυστυχώς, οι εποχές που πηγαίνατε στη θάλασσα μόνο με την πετσέτα και το βιβλίο σας έχουν παρέλθει, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα περάσετε όμορφα. Απλώς, δεν θα πρέπει να ξεχάσετε κάτι από τα τέσσερα απαραίτητα:

  • Αντιηλιακό. Το δέρμα του μωρού είναι πολύ ευαίσθητο, οπότε πρέπει να το επαλείψετε με παχιά στρώση αντιηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας, προτού καν βγει στην παραλία, ενώ χρειάζεται και και συνεχής ανανέωση.
  • Μαγιό. Δεν αρκεί το ένα μαγιό που θα φοράει το μωρό. Αφού βγει από τη θάλασσα, πρέπει να του φορέσετε μια στεγνή αλλαξιά. Υπάρχουν και βρεφικά μαγιό που είναι ολόσωμα και έχουν αντιηλιακή προστασία. Είναι ιδανικά, αν το μωρό σας θέλει να παίζει στην παραλία για ώρες. Πολύ βολικά βρεφικά μαγιό είναι και αυτά που έχουν ενσωματωμένη πάνα, για να αποφεύγονται οι διαρροές για όση ώρα είστε στη θάλασσα.
  • Καπέλο. Ένα αδιάβροχο καπέλο θα προστατεύει το μωρό από την πιθανότητα ηλίασης.
  • Σαμπρέλα. Ποτέ μην αφήνετε το μωρό σας χωρίς αυτήν, όσο καλά και αν το κρατάτε. Ατυχήματα συμβαίνουν, οπότε είναι πολύ προτιμότερο να έχει σίγουρα κάτι που το κρατάει στην επιφάνεια, ανάλογα με το βάρος και το μέγεθός του.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Πώς θα γίνει η πρώτη επαφή με το νερό;

Το κλειδί, για να μη νιώσει ανασφάλεια το μωράκι σας, είναι η επαφή του με το νερό να γίνει αργά και σταδιακά. Αρχικά, βρέξτε τα ποδαράκια του και ύστερα το υπόλοιπο σώμα του με λίγο νερό από τα χέρια σας. Αν δείξει ότι του αρέσει -και πιθανότατα αυτό θα κάνει αν το νερό δεν είναι πολύ κρύο-, πάρτε το αγκαλιά και κουνήστε το ελαφρά μέσα στη θάλασσα, πάντα ελέγχοντας ότι το κεφάλι του κοιτάει προς τα πάνω. Η σαμπρέλα είναι η αμέσως επόμενη κίνηση, για να το κάνετε να νιώσει ότι εξερευνά τη θάλασσα αλλά με απόλυτη ασφάλεια.

Πόσο πρέπει να κρατήσει το μπάνιο;

Οι γιατροί συνιστούν το μπάνιο στη θάλασσα να μη διαρκεί πάνω από 15 λεπτά. Το δέρμα των μωρών είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο και δεν πρέπει να μουλιάσει.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here