Αυτοφροντίδα στρες: Έτσι θα απαλλαγείτε από αρνητικά συναισθήματα

 

Αλήθεια σκεφτήκατε ποτέ ότι το στρες είναι ένα εσωτερικό συναίσθημα το οποίο ξεσπάει μέσω διαταραχών που προκαλούνται στην σωματική και ψυχική μας υγεία?

Αν το έχετε σκεφτεί αλλά διχάζεστε σχετικά με ποιον τρόπο πρέπει να ακολουθήσετε έτσι ώστε να μπορέσετε να απαλλαγείτε από τις καταστάσεις που σας αγχώνουν για να έχετε ένα υγιές σωματικό και ψυχικό εαυτό εμείς σας βρήκαμε και σας παραθέτουμε 5 πολύ καλές συμβουλές για να ξεκινήσετε.

5 τόποι απαλλαγής από το άγχος

  • Τολμήστε να βρείτε κάποιο χόμπυ που σας ταιριάζει

Οι ενδορφίνες είναι ορμόνες που παράγονται στον ανθρώπινο οργανισμό όταν αυτός βρίσκεται σε συναισθηματική πληρότητα και είναι αυτή που ξεκλειδώνει μία υγιή και ευτυχισμένη ζωή. Για να την ενεργοποιήσεις αρκεί να έχεις έντονη σωματική δραστηριότητα, γι ‘αυτόν τον λόγου σου λέμε ξεκίνα το χόμπυ που θα σε ξετρελάνει.

  • Κάντε υγιεινή διατροφή

Αρχίστε να καταναλώνετε λαχανικά και φρούτα και θα δείτε πόσο εύκολα θα απαλλαγείτε από οποιαδήποτε αρνητική κατάσταση που σας αγχώνει και σας κρατάει σε κατάσταση πανικού.

  • Δοκιμάστε να γελάτε όσο πιο πολύ μπορείτε

Το γέλιο είναι καλό για το σώμα και την αποβολή του άγχους, γι αυτό φροντίστε να το συμπεριλαμβάνετε σε καθημερινή βάση στο πρόγραμμά σας , προκειμένου να είστε καλά, ακόμα θυμηθείτε ότι ένα χαμόγελο ακόμα και τεχνητό, είναι πολύ καλύτερο από το καθόλου.

 

  • Δοκιμάστε να κάνετε γιόγκα

Η γιόγκα είναι μία πρακτική που σε βοηθάει να καθαρίσεις την ενέργεια σου και με σωστές τεχνικές και χρόνια εξάσκηση ακόμα και να ενωθείς με τον ανώτερο εαυτό σου. Επίσης είναι το κλειδί για να καταφέρεις να ηρεμήσεις από οτιδήποτε σε στρεσάρει γιατί βασίζετε σε ένα σύνολο τεχνητών αναπνοών που αυτομάτως σε γαληνεύουν.

  • Κοιμηθείτε όσο περισσότερο μπορείτε

Το στρες είναι μία κατάσταση που όταν υπάρχει μας επηρεάζει πάρα πολύ, αυτό σημαίνει ότι και κατά την διάρκεια του ύπνου δεν μπορούμε να ηρεμήσουμε με αποτέλεσμα έναν ύπνο άβολο που το πρωί ξυπνάνε απίστευτα κουρασμένοι. Γι αυτο φροντίστε όταν νοιώθετε έτσι να κάνετε κάτι που σας χαλαρώνει για να κοιμάστε ήρεμα.

Ακολουθεί βίντεο με μυστικά αυτοφροντίδας

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here