ΗΠΑ CDC: Εντάσσουν τον ενισχυτικό εμβολιασμό COVID-19 για Αμερικανούς με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα


ΗΠΑ CDC: Η Δρ Rochelle Walensky, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), υποστήριξε την ψηφοφορία της ομάδας ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων την Παρασκευή ότι τα μέτρια έως σοβαρά ανοσοκατεσταλμένα άτομα ενδέχεται να λάβουν ένα ενισχυτικό πλάνο Pfizer ή Moderna COVID-19. Η ψηφοφορία της επιτροπής το απόγευμα της Παρασκευής ήταν 11 έναντι 0. Η Walensky είπε ότι η σύσταση των CDC, την οποία υπέγραψε, θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι “όλοι, συμπεριλαμβανομένων των πιο ευάλωτων στην COVID-19, μπορούν να λάβουν όσο το δυνατόν περισσότερη προστασία από τον εμβολιασμό COVID-19. “

Οι ειδήσεις ακολουθούν την εκτεταμένη χρήση έκτακτης ανάγκης του FDA για τα εμβόλια Pfizer-BioNTech και Moderna για την COVID-19 για την έγκριση ενός ενισχυτικού εμβολίου για ορισμένους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς. “Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τη βελτίωση της προστασίας από την COVID-19”, δήλωσε στο Fox News ο Δρ Γκρέγκορι Πολωνός, καθηγητής ιατρικής, μολυσματικών ασθενειών και μοριακής φαρμακολογίας στην κλινική Mayo.

Ο Πολωνός σημείωσε ότι μια προσεκτική διάκριση σχετικά με τους επιλέξιμους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς θα είναι σημαντική “για τη μεγιστοποίηση της πρόσληψης εμβολίου και την ελαχιστοποίηση τυχόν σύγχυσης”. Οι ασθενείς που πληρούν τις προϋποθέσεις για αναμνηστικές βολές σύμφωνα με τη σύσταση και την τροποποιημένη έγκριση έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνουν εκείνους με μέτρια έως σοβαρή ανοσοκαταστολή, όπως δέκτες στερεών οργάνων, ασθενείς με προχωρημένη ή μη λοίμωξη από HIV και εκείνους που λαμβάνουν κορτικοστεροειδή και θεραπείες για καρκίνο, μεταξύ άλλων.

Ο πρώην διευθυντής των CDC προβλέπει βίντεο για πιο «σούπερ» παραλλαγές COVID σε πολλά Λύκεια

Τα μέλη της επιτροπής είχαν την υποχρέωση να συζητήσουν την ακόλουθη ερώτηση: Εάν συνιστάται εμβολιασμός με πρόσθετη δόση εμβολίου Pfizer-BioNTech COVID-19 (years12 ετών) ή εμβόλιο Moderna COVID-19 (years18 ετών) μετά από μια πρώτη σειρά ανοσοκατασταλμένων ατόμων, υπό άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης;

Τα αυξανόμενα στοιχεία έδειξαν ότι επιλεγμένοι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς παρουσίασαν μειωμένη προστατευτική ανοσοαπόκριση, ακόμη και μετά από δύο δόσεις εμβολίου.

Οι ασθενείς με HIV και καρκίνο, οι λήπτες μοσχεύματος οργάνων και εκείνοι που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα αποτελούν περίπου το 2,7% του ενήλικου πληθυσμού των ΗΠΑ.

Η επιτροπή είπε ότι η πρόσθετη δόση πρέπει να ταιριάζει με το εμβόλιο που δόθηκε κατά την αρχική σειρά, αλλά εάν δεν είναι εφικτό, επιτρέπεται μια άλλη δόση mRNA. Η επιτροπή συνέστησε επίσης τη χορήγηση της πρόσθετης δόσης τουλάχιστον 28 ημέρες μετά την ολοκλήρωση της κύριας σειράς.

Οι ασθενείς που πληρούν τις προϋποθέσεις για αναμνηστικές λήψεις σύμφωνα με τη σύσταση και την τροποποιημένη έγκριση έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνουν εκείνους με μέτρια έως σοβαρή ανοσοκαταστολή, όπως λήπτες στερεών οργάνων, ασθενείς με προχωρημένη ή μη λοίμωξη HIV και εκείνους που λαμβάνουν κορτικοστεροειδή υψηλής δόσης και σοβαρές ανοσοκατασταλτικές θεραπείες καρκίνου, μεταξύ άλλων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ