534 επιδομα: Τι θα ισχύσει για τις ανοιχτές επιχειρήσεις

Και ενώ η πανδημία μετράει έναν ολόκληρο χρόνο και το lockdown 4 μήνες, επιτέλους άρχισε να φαίνεται φως στο τούνελ, αφού υπάρχου επιχειρήσεις που από σήμερα Δευτέρα 22/03/21, αρχίζουν να επαναλειτουργούν κανονικά δίνοντας ανάσα πνοής και στην ελληνική οικονομία που έχει πληγεί πάρα πολύ αλλά και στους πολίτες που επιτέλους μπορούν να επισκεφθούν κάποιες επιχειρήσεις.

 

Πιο συγκεκριμένα από σήμερα αρχίζουν την επαναλειτουργία τους οι ζωολογικοί χώροι που είναι εξωτερικοί αλλά και τα καταστήματα περιποίησης και φροντίδας. Έτσι λοιπόν ξεκινάνε τα κομμωτήρια που όμως θα πληρούν αυστηρούς κανόνες με περιορισμένο αριθμό ατόμων αλλά και τα κέντρα αισθητικής και περιποίησης άκρων.

Τι πραγματικά όμως θα ισχύσει με τις αναστολές για όλες αυτές τις επιχειρήσεις που επαννεκινούν τέλη Μαρτίου και όλο τον υπόλοιπο μήνα βρίσκονταν σε αναστολή; Θα δούμε παρακάτω.

Τι ισχύει για τις κλειστές πληττόμενες επιχειρήσεις:

  1. Όσες επιχειρήσεις μεταβάλλονται από κλειστές με κρατική εντολή σε ανοικτές πληττόμενες βάση ΚΑΔ, έχουν το περιθώριο να αφήσουν σε αναστολή όλο τον  μήνα που υπολείπετε μέρος η ολόκληρο το προσωπικό τους έχοντας δικαίωμα  διεκδίκησης στο επίδομα του ειδικού σκοπού.
  2. Σε όσους πάλι γίνει ανάκληση της αναστολής και επιστρέψουν κανονικά στον χώρο εργασίας τους από την Δευτέρα 22/03/21, τότε δικαιούτε από το κράτος όσα λεφτά ήταν σε αναστολή από 1/03/21-21/03/21 τα οποία αντιστοιχούν στα 337 ευρώ και τις μέρες που θα δουλέψουν από τον εργοδότη τους που αντιστοιχεί στον μισθό που έχει συμφωνηθεί ότι θα πάρουν όταν έπιασαν δουλειά.

Η πληρωμή των αναστολών για επιχειρήσεις οι οποίες έκλεισαν με κρατική εντολή , αλλά και γι αυτές που άνοιξαν και έγιναν ανοιχτές πλητόμενες θα καταβληθούν στο παρακάτω χρονικό διάστημα.

 

Καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού μήνα Μάρτιο

  • Η Καταβολή θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Απριλίου για όλες τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές οι ανοιχτές πληττόμενες και πιο συγκεκριμένα κατατάσσετε κάπου στην εβδομάδα 5-9 Απριλίου του 2021.

Ακολουθεί βίντεο σχετικό με πληροφορίες καταβολής της ειδικής αποζημίωσης των 534 ευρώ, που απευθύνεται στις αναστολές ειδικού σκοπού.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here