Κορωνοιος κλινικές μελέτες: Νέα έρευνα δίνει λύσεις

Τρείς μήνες μετά την αποχώρηση του Τράμπ από τον λευκό οίκο και άλλους τρείς από τότε που μολύνθηκε από κορωνοιό , ξένοι επιστήμονες έχουν αρχίσει να μελετάνε την  θεραπεία που πήρε προκειμένου να βγει σώος και αβλαβής.

Η θεραπεία  κατά την οποία  εγχέετε πλάσμα αίματος από άτομα που  ήταν ασθενείς  covid και τον έχουν ξεπεράσει  αλλά και σε άτομα τα οποία μολύνθηκαν πρόσφατα με την ελπίδα ότι θα αυξήσουν την ανοσολογική τους ανταπόκριση. Δυστυχώς αυτή η έρευνα ακόμα δεν έχει φτάσει  στο στάδιο να διαφημιστεί σε όλο τον κόσμο.

Αποτελέσματα δόκιμής έρευνας

  • Κάποιες υψηλού προφίλ κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι τα αρχικά αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά, και γι αυτό τον λόγο η ζήτηση για το πλούσιο σε αντισώματα πλάσμα σημειώνει πολύ μειωμένη ζήτηση από τα διάφορα νοσοκομεία κλινικών μελετών.

Εξέλιξη ερευνών

  • Ένα χρόνο μετά την διεξαγωγής ερευνών σε μεγάλη κλίμακα εθνικών προσπαθειών  προκειμένου να βρεθούν και να πάρουν από άτομα που έχουν περάσει τον ιό δείγμα ώστε να συνελλέξουν και να εξετάσουν περισσότερους  500.000 μονάδων covid αναρρωμένου πλάσματος, γνωστών ως CCP, έβγαλαν το συμπέρασμα ότι η έρευνα βρίσκετε σε εξαιρετικά πειραματικό στάδιο και δεν έχει λειτουργήσει καλά.
  •  Ωστόσο άλλοι υποστηρίζουν ότι  αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι  καθολικό και ότι στην πορεία θα αλλάξει.

Άποψη υποστηρικτών έρευνας

  • Άλλοι υποστηρικτές ισχυρίζονται ότι παρατηρούν την επιστημονική πρόοδο σε χρόνο πραγματικό και ότι  είναι πολύ νωρίς για να γίνει μέτρηση  του αναρρωμένου πλάσματος. Σημειώνουν ότι οι μελέτες που είναι μεγαλύτερες και  που χρησιμοποιείται πιο βαθμονομημένη δόση αναρρωμένου πλάσματος και που οι ομάδες ασθενών οι οποίες επιλέγονται ,πληρούν όλα τα σωστά κριτήρια και έτσι οι πρόοδος της έρευνας είναι πολύ καλή.

Συμπέρασμα

  • Κλείνοντας συμπεράνουμε ότι οποιαδήποτε ιατρική μελέτη δεν μπορεί να ληφθεί ως θετική η αρνητική για τον λόγο ότι πάντα τα δεδομένα αλλάζουν και αυτό που σήμερα βγαίνει ώς θετικό αποτέλεσμα αυριο μπορεί να ανατραπεί σε αρνητικό και το αντίθετο.

Ακολουθεί βίντεο με έρευνες για τον Κορωνοιό

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here