Πελώνη φαρμακεία self test: Οι πολίτες δεν θα πληρώνουν στα φαρμακεία για self test

Πελώνη φαρμακεία self test: Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα προχωρήσει από τις αρχές Απριλίου σε δωρεάν παροχή self test σε όλο τον πληθυσμό, όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Όπως εξήγησε: «κάθε πολίτης θα μπορεί να προμηθεύεται δωρεάν από το φαρμακείο της γειτονιάς του ένα test ανά εβδομάδα, παρέχοντας τον ΑΜΚΑ στον φαρμακοποιό. Κάθε πολίτης θα έχει έτσι τη δυνατότητα επιτήρησης της υγείας του και σύμπραξης στην ανάσχεση της διασποράς του ιού.

Σε ερώτηση για το αν τα self test θα δίνονται από τα φαρμακεία με κάποιο αντίτιμο, όπως προτείνουν οι φαρμακοποιοί, η κυρία Πελώνη απάντησε κατηγορηματικά ότι τα self τεστ θα δίνονται απολύτως δωρεάν. Απαντώντας σε άλλη ερώτηση πάντως, είπε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με τους φαρμακοποιούς σχετικά με την καταβολή ενός «συμβολικού» αντιτίμου αν κάποιος πολίτης ζητήσει από τον φαρμακοποιό να τον βοηθήσει στο self test. Πρόσθεσε ακόμη ότι το αποτέλεσμα των τεστ αυτών θα δηλώνεται σε ειδική πλατφόρμα, ενώ θα προσμετρούνται στον συνολικό αριθμό τεστ που γίνονται καθημερινά.

«Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας εξακολουθεί να είναι επιβαρυμένη, η πίεση στο ΕΣΥ εντείνεται και η κούραση όλων αυξάνεται», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ξεκινώντας την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Σε αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση απαντά συνεχίζοντας την ενίσχυση του ΕΣΥ και επιδεικνύοντας την αναγκαία ευελιξία ως προς τα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας», τόνισε. Όπως είπε η κ. Πελώνη «Στο πλαίσιο αυτό κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των ειδικών αποφασίστηκαν και μπήκαν σε εφαρμογή στοχευμένες προσαρμογές στα μέτρα που λαμβάνουν υπόψιν την ψυχολογική κόπωση της κοινωνίας καθώς και το γεγονός ότι η μέρα μεγαλώνει και ο καιρός βελτιώνεται. Αφορούν πρωτίστως τη διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας καθώς και βαλβίδες εκτόνωσης για την αποφυγή συγκεντρώσεων σε σπίτια και σε κλειστούς χώρους».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here