Καθημερινή φροντίδα σκύλου


Η καθαριότητα και η υγεία πάνε πακέτο.

Μια ερευνητική ματιά το βράδυ, την ώρα που χαζεύετε τηλεόραση κι έρχεται και κουρνιάζει δίπλα σας ή όσο διαβάζετε ένα βιβλίο και προσπαθεί να σας αποσπάσει την προσοχή, στ’ αυτιά του, στην υγρή μουσούδα του, στο τρίχωμά του γενικά και στην ουρά του.

Για τα αυτιά, όπως και στα κουτάβια προτιμήστε τη λοσιόν καθαρισμού, εκτός κι αν θεωρείτε πως με μια μπατονέτα, πολύ προσεκτικά, θα σας αφήσει να του τα καθαρίσετε. Κι αυτή η διαδικασία είναι συνήθεια, αν το έχετε μάθει από μικρό, πιθανόν και να είναι συνεργάσιμο.
Με την ειδική βούρτσα-χτένα αν συχνά πυκνά απαλά χτενίζετε το σκύλο σας, εφ’ όσον έχει μακριά τρίχα, δεν θα αντιδρά, μπορεί και να του αρέσει. Αν το κάνετε σπάνια, είναι πολύ πιθανόν να μην σας κάθετε.

Οι περισσότεροι σκύλοι αλλάζουν το τρίχωμα τους δύο φορές το χρόνο. Αν ο σκύλος σας περνά πολύ χρόνο μέσα στο σπίτι, η αλλαγή του τριχώματος θα είναι πιο συχνή. Με το βούρτσισμα γλιτώνετε το …σκούπισμα, διότι αλλιώς θα έχετε να μαζεύετε τούφες κάθε τόσο και ο σκυλάκος σας μπορεί να νιώθει δυσάρεστα από τους κόμπους στο τρίχωμά του. Άσε που τα παράσιτα την καταβρίσκουν με τα μπερδεμένα σκυλο-τριχώματα.

Τα αντιπαρασιτικά δεν ανήκουν στην καθημερινή φροντίδα βέβαια, αλλά κάθε δυο μήνες το καλοκαίρι και πιο αραιά το χειμώνα ένα ψέκασμα με ειδικό αντιπαρασιτικό, αν όχι μια ειδική αμπούλα της οποίας το υγρό θα ρίξετε στη ράχη του, κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, θα το απαλλάξει από τη φαγούρα κι εσάς από τρεχάματα. Συμπληρωματική φροντίδα το ειδικό αντιπαρασιτικό λουράκι-περιλαίμιο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ