Γερμανία Κορωνοϊός: Υπέρ των εμβολιασμών covid για τα παιδιά άνω των 12 ετών τάχθηκε σήμερα η ΜΕΕ


Γερμανία Κορωνοϊός: «Eξ όσων γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν του κινδύνου πολύ σπάνιων παρενεργειών του εμβολίου», ανακοίνωσε η ανεξάρτητη Επιτροπή για τους εμβολιασμούς. Υπέρ των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού για τα παιδιά άνω των 12 ετών τάχθηκε σήμερα, Δευτέρα 16 Αυγούστου, η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) της Γερμανίας.

Ο  oμοσπονδιακός Υπουργός Υγείας της χώρας, Γενς Σπαν, χαρακτήρισε το νέο «καλό» και σημείωσε: «Οι γονείς και οι νέοι έχουν πλέον μια σαφή σύσταση να αποφασίσουν να εμβολιαστούν. Τα στοιχεία μιλούν υπέρ του εμβολιασμού. Υπάρχουν αρκετά εμβόλια για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Εάν κάποιος το επιθυμεί, ο εμβολιασμός θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα».

Σημειώνεται ότι η ανεξάρτητη Επιτροπή για τους εμβολιασμούς ανακοίνωσε συγκεκριμένα: «Eξ όσων γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν του κινδύνου πολύ σπάνιων παρενεργειών του εμβολίου».

Το επίσημο κείμενο της σύστασης δεν είναι ακόμα διαθέσιμο, εξακολουθεί όμως να υπάρχει η δυνατότητα αλλαγών κατά τη διαδικασία συναπόφασης με τα ομοσπονδιακά κρατίδια και τις ομάδες των ειδικών. H Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) έχει προτείνει μέχρι τώρα εμβολιασμούς για παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών μόνον εάν υπάρχει υψηλός κίνδυνος σοβαρής νόσησης, για παράδειγμα λόγω ασθενειών όπως ο διαβήτης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ