Πυρκαγιές στην Αττική: Δύσκολη νύχτα για τα Βίλια – Καλύτερη η κατάσταση σε Κερατέα (vid)


Δύο νέα πύρινα μέτωπα ξέσπασαν το μεσημέρι της Δευτέρας (16/8), που γρήγορα έλαβαν ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη με το σκοτάδι να κάνει το έργο τους ακόμη πιο δύσκολο.

Δύσκολη η κατάσταση στα Βίλια

Δύσκολη είναι σύμφωνα με την Πυροσβεστική η κατάσταση στα Βίλια, ενώ η φωτιά βρίσκεται μια «ανάσα» από το χωριό. Το Όρος Πατέρα καίγεται σε δύο σημεία, και στόχος των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι να εμποδίσουν την φωτιά να επεκταθεί σε ένα παρθένο δάσος, όπου τα επίγεια μέσα δεν θα μπορούν να κινηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρία σπίτια έχουν καεί. Ειδικότερα, πρόκειται για εξοχικές κατοικίες στον Άγιο Γεώργιο.

Στο μεταξύ, όπως έκανε γνωστό η ΕΡΤ, από τις κατασκηνώσεις του Δήμου Ασπροπύργου έως και το Κρύο Πηγάδι έχουν κοπεί ηλεκτρικό ρεύμα και υδροδότηση.

Σημειώνεται ότι μέσω του μηχανισμού 112 έχουν ήδη εκκενωθεί έξι οικισμοί (Παλαιοχώρι, Άγιο Γεώργιο, Κρύο Πηγάδι, Αγία Παρασκευή, Μικρό και Μέγα Βαθυχώρι), ενώ σε εξέλιξη είναι η εκκένωση ενός ακόμη οικισμού.

Λίγο μετά τις 19:30 οι αρχές αποφάσισαν να εκκενώσουν προληπτικά τη Βένιζα με κατεύθυνση προς τα Μέγαρα.

Όπως έχει γίνει γνωστό στο σημειό επιχειρούν συνολικά 240 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 82 οχημάτων συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν 8 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα συμπεριλαμβανομένων 2 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού.

Η μάχη με το πύρινο μέτωπο στην Κερατέα

Καλύτερη δείχνει να είναι η κατάσταση στην Κερατέα. Η φωτιά που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας από τον λόφο έκαψε χαμηλή βλάστηση, ενώ έφτασε σε αυλές κατοικιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το MEGA δύο κατοικίες στη Συντερίνα έχουν καεί.

Δυνάμεις της  Αστυνομίας περιπολούν στο σημείο που πλησιάζει η φωτιά για να απομακρύνουν αν χρειαστεί κατοίκους που παραμένουν στις οικίες τους.

Ανησυχία για τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, εξέφρασε νωρίτερα την ανησυχία του για τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου: «Η φωτιά έχει κάψει μια πλαγιά και μια τεράστια ρεματιά. Έχει καβαλήσει την πλαγιά και κινείται με βόρεια κατεύθυνση. Θα έχουμε πρόβλημα αν φτάσει μέχρι τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου, γιατί, αν και έχει ξανακαεί, η συγκεκριμένη περιοχή έχει και μεγάλα δέντρα».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ