Εμβόλιο: Αυτή την εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 70-74 – Ποιες κατηγορίες ακολουθούν

Η εμβολιαστική δυνατότητα των πολιτών αναμένεται να αυξηθεί από την 1η Απριλίου, με δυο ακόμα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα στο Ελληνικό και στο Περιστέρι

Μέχρι αυτή την ώρα η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει πάνω από ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς και συγκεκριμένα 1.496.000, τόνισε κατά την σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος συμπλήρωσε ότι μόνο σήμερα πραγματοποιήθηκαν 29.000.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι στις 26 Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικιακές ομάδες 70 έως 74, ενώ στις αρχές Απριλίου αν όλα πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός για τις ηλικίες 65-69.

Παράλληλα από την Τετάρτη 31 Μαρτίου, θα ενεργοποιηθεί και η αίτηση για τους πολίτες που ανήκουν στην ομάδα Α με υποκείμενα νοσήματα. Στις σπάνιες περιπτώσεις ο γιατρός θα μπορεί να υποβάλει αίτηση. Αν ο πολίτης πληροί τις προϋποθέσεις θα ενημερώνεται μέσω του συστήματος ανά βδομάδα.

Η εμβολιαστική δυνατότητα των πολιτών αναμένεται να αυξηθεί από την 1η Απριλίου, με δυο ακόμα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα στο Ελληνικό και στο Περιστέρι, ενώ αναμένονται νέες παρτίδες από τα εμβόλια από τις εταιρείες Phizer, AstraZeneca και Moderna, με 1,2 εκατ., 450.000 και 100.000 δόσεις αντίστοιχα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here