ΕΜΑ Ευρώπη: Φάρμακο για την αρθρίτιδα στη μάχη κατά σοβαρής COVID-19


ΕΜΑ Ευρώπη: Η Ευρώπη βλέπει το φάρμακο για την αρθρίτιδα για περιπτώσεις COVID-19. Ο EMA αξιολογεί μια αίτηση για επέκταση της χρήσης της τοσιλιζουμάμπης σε ενήλικες που πάσχουν από σοβαρή covid στο νοσοκομείο. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει ξεκινήσει μια επιταχυνόμενη διαδικασία επανεξέτασης για να διαπιστωθεί εάν ένα κοινό φάρμακο για την αρθρίτιδα μπορεί να βοηθήσει άτομα που νοσηλεύονται με σοβαρή COVID-19, μήνες μετά τη χορήγηση άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ. Σε δήλωσή της τη Δευτέρα, η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της ΕΕ δήλωσε ότι αξιολογεί μια αίτηση για επέκταση της χρήσης της τοκιλιζουμάμπης σε ενήλικες που πάσχουν από σοβαρή covid στο νοσοκομείο, οι οποίοι ήδη νοσηλεύονταν με άλλα στεροειδή ή χρειάζονταν επιπλέον οξυγόνο, μεταξύ άλλων μέσω αναπνευστήρα.  

Το Tocilizumab είναι ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο που χρησιμοποιείται σήμερα για τη θεραπεία ενηλίκων και παιδιών με σοβαρή αρθρίτιδα.

Τον Ιούνιο, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων χορήγησε στο φάρμακο άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνέστησε τη χρήση του τον περασμένο μήνα σε άτομα που είναι σοβαρά άρρωστα με COVID-19.

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι αναμένεται να λάβει απόφαση έως τα μέσα Οκτωβρίου σχετικά με την τοσιλιζουμάμπη, βάσει δεδομένων από τέσσερις μεγάλες μελέτες.

Το φάρμακο αδειοδοτήθηκε για πρώτη φορά στην ΕΕ το 2009.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ