Προγράμματα Ραντεβού: Προσέξτε για αυτές τις απάτες εμβολιασμού COVID-19

Προγράμματα Ραντεβού: Οι απατεώνες COVID-19 χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους για να εισέλθουν στο πορτοφόλι και τα προσωπικά σας στοιχεία.

  • Μπορείτε να προστατευτείτε από τις απάτες στο ραντεβού εμβολίων COVID-19, γνωρίζοντας τα γεγονότα, γνωρίζοντας αυτές τις απάτες και προσέχοντας όταν μοιράζεστε προσωπικά στοιχεία.
  • Λαμβάνετε πληροφορίες για το εμβόλιο μόνο από το τμήμα υγείας της πολιτείας σας, τις τοπικές αρχές δημόσιας υγείας ή το ιατρείο. Περισσότερο από ένα χρόνο από τότε που η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε την COVID-19 ως πανδημία, η είδηση ​​ότι το εμβόλιο COVID-19 είναι πολύ κοντά έχει κάνει πολλούς ανθρώπους να είναι ανυπόμονοι.

Ίσως έχετε ακούσει για ένα κοντινό υπερκατάστημα, φαρμακείο ή κέντρο υγείας της κοινότητας που είναι έτοιμο να ξεκινήσει τη χορήγηση του εμβολίου σε επιλέξιμα άτομα. Αλλά ο ενθουσιασμός που αναμιγνύεται με την αβεβαιότητα μπορεί να σας αφήσει ευάλωτο σε προγράμματα ραντεβού εμβολιασμού COVID-19. Το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS) λέει ότι οι απατεώνες COVID-19 χρησιμοποιούν κλήσεις τηλεμάρκετινγκ, μηνύματα κειμένου, πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και επισκέψεις από πόρτα σε πόρτα για να μπουν στο πορτοφόλι και τα προσωπικά σας στοιχεία.

Οι πληροφορίες που συλλέγονται μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χρεώσουν, δόλια, ομοσπονδιακά προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης και να διαπράξουν κλοπή ιατρικής ταυτότητας, λέει το HHS.

Η Healthline μίλησε με την Amy Nofziger, διευθύντρια της υποστήριξης θυμάτων για το AARP Fraud Watch Network, σχετικά με το πώς να αποφύγετε τις απάτες στο ραντεβού εμβολίων COVID-19. Εγγραφή με αυτοπεποίθηση

Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να κλείσετε με ασφάλεια και με ασφάλεια ένα ραντεβού εμβολιασμού COVID-19, ο Nofziger λέιε ότι η καλύτερη πηγή πληροφοριών για τα εμβόλια είναι ο γιατρός ή τοπικό τμήμα υγείας. “Εάν δεν έχετε πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τις τοπικές αρχές δημόσιας υγείας”, λέιε.

«Οι διαδικασίες εγγραφής εμβολίων COVID-19 διαφέρουν ανάλογα με την πολιτεία, και μερικές φορές ακόμη και ανά νομό. Για να ενημερωθείτε σχετικά με τον τρόπο λήψης του εμβολίου στην πολιτεία σας, επισκεφθείτε το AARP.org/coronavirus ».

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Vaccine Finder, ένα διαδικτυακό εργαλείο από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), για να αναζητήσετε παρόχους εμβολίων κοντά σας.

Προστατεύστε τον εαυτό σας

Μπορείτε να προστατευτείτε από τις απάτες σχετικά με το ραντεβού εμβολίων COVID-19 γνωρίζοντας τα γεγονότα, γνωρίζοντας ότι αυτές οι απάτες συμβαίνουν και με προσέξτε πολύ όταν συζητάτε για το εμβόλιο και μοιράζεστε προσωπικά στοιχεία.

Σύμφωνα με την αξιόπιστη πηγή CDC, οι πάροχοι εμβολίων COVID-19 δεν μπορούν:

  • να σας χρεώνουν για το εμβόλιο
  • να σας χρεώνουν άμεσα για τυχόν διοικητικές αμοιβές
  • να αρνηθεί τον εμβολιασμό σε οποιονδήποτε δεν έχει κάλυψη ασφάλισης υγείας, είναι υποσφάλιστος ή εκτός δικτύου
  • να χρεώνεται μια επίσκεψη γραφείου ή άλλη αμοιβή στον παραλήπτη εάν η μόνη υπηρεσία που παρέχεται είναι ο εμβολιασμός COVID-19
  • να απαιτούν πρόσθετες υπηρεσίες προκειμένου ένα άτομο να λάβει εμβόλιο COVID-19 (ωστόσο, επιπλέον υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης μπορούν να παρέχονται ταυτόχρονα και να χρεώνονται ανάλογα)

Το HHS επιβεβαιώνει αυτό: «Δεν θα σας ζητηθούν χρήματα για να βελτιώσετε την κατάταξή σας για την επιλεξιμότητα του εμβολίου. Κυβερνητικοί και κρατικοί αξιωματούχοι δεν θα σας καλέσουν για να λάβετε προσωπικά στοιχεία για να λάβετε το εμβόλιο. ”

Αυτό σημαίνει ότι όποιος σας ζητά χρήματα με αντάλλαγμα ένα ραντεβού, ένα σημείο στη λίστα αναμονής ή ένα εμβόλιο COVID-19 δεν είναι νόμιμος πάροχος και δεν πρέπει να εμπιστεύεστε.

Ο Nofziger είπε ότι οι καλύτεροι τρόποι για να προστατευτείτε είναι: • να λαμβάνετε πληροφορίες για το εμβόλιο μόνο από το τμήμα υγείας της πολιτείας σας, τις τοπικές αρχές δημόσιας υγείας ή το ιατρείο.

  • Μην κοινοποιείτε τα προσωπικά σας στοιχεία ή τα στοιχεία υγείας σας σε κανέναν άλλον εκτός από γνωστούς και αξιόπιστους ιατρούς.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here