Covid-19 HΠΑ: Ο Μπάιντεν επιτυγχάνει τον στόχο των 100 εκατομμυρίων εμβολιασμών

Covid-19 HΠΑ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επί του παρόντος τον υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 και σχετικών θανάτων στον κόσμο. Περισσότεροι από 538.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από το COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το CDC λέει ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί μπορούν να συναντηθούν σε εσωτερικούς χώρους χωρίς να λάβουν μέτρα φυσικής απόστασης.

Ενημέρωση σχετικά με τους αριθμούς COVID-19

  • Σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν σημειωθεί περισσότερα από 122 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα και περισσότερα από 2,6 εκατομμύρια θάνατοι, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
  • Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναφέρει περισσότερα από 29,7 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.
  • Περισσότεροι από 540.000 άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πεθάνει από την ασθένεια.
  • Πάνω από 77,2 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου COVID-19, σύμφωνα με το CDC.

Η χορήγηση εμβολίων επί προεδρίας του Biden έχει επιτύχει στόχο 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου

Ο Πρόεδρος Joe Biden ανακοίνωσε ότι χορηγήθηκαν 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τις πρώτες 58 ημέρες της θητείας του. Κατά τη μεταβατική περίοδο ο Μπάιντεν είχε δεσμευτεί ότι θα δοθούν 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου COVID-19 στις πρώτες 100 ημέρες του.

Αργότερα τροποποίησε τον στόχο σε 150 εκατομμύρια δόσεις εντός των πρώτων 100 ημερών. Τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν κατά της COVID-19, λέει ο Fauci Ο Δρ Anthony Fauci, έμπιστος διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), δήλωσε ότι οι άνθρωποι είναι πολύ επικεντρωμένοι στη σκέψη της ανοσίας της αγέλης έναντι του νέου κορωνοϊού, SARS-CoV-2, ανέφερε το CNN.

Η ανοσία της αγέλης είναι το σημείο όπου αρκετά άτομα προστατεύονται από έναν ιό για να καταστέλλουν τη μετάδοση. «Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην προσέγγισή μας με αυτήν την έννοια της ανοσία της αγέλης, διότι πραγματικά δεν γνωρίζουμε ακριβώς, για αυτόν τον συγκεκριμένο ιό, τι είναι αυτή η έννοια», δήλωσε ο Fauci σε ακρόαση της Επιτροπής Υγείας, Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων της Γερουσίας, ανέφερε το CNN.

Ο Fauci είπε επίσης ότι εκτιμά ότι οπουδήποτε μεταξύ του 70% και του 85% του πληθυσμού θα χρειαστεί να εμβολιαστεί ή διαφορετικά να είναι άνοσο στον ιό για να φτάσει στο σημείο της ανοσίας της αγέλης. «Δεν ξέρουμε πραγματικά τι είναι αυτό το μαγικό σημείο της ανοσίας της αγέλης, αλλά γνωρίζουμε ότι εάν εμβολιαστεί ο συντριπτικός πληθυσμός, θα είμαστε σε καλή κατάσταση. Τελικά θα θέλαμε να πάρουμε και να κάνουμε στα παιδιά εμβόλιο με αυτό το μείγμα », δήλωσε ο Fauci κατά τη διάρκεια της ακρόασης της Γερουσίας. Πρόσθεσε ότι όταν οι μαθητές γυμνασίου εμβολιασθούν, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να φτάσουν στην ανοσία της αγέλης.

Το πρώτο μωρό των ΗΠΑ που γεννήθηκε με αντισώματα κορωνοϊού

Όταν ήταν 36 εβδομάδων έγκυος, σε μια εργαζόμενη υγειονομικής περίθαλψης της Νότιας Φλόριντα δόθηκε η πρώτη δόση του εμβολίου Moderna COVID-19. Γέννησε 3 εβδομάδες αργότερα ένα υγιές κοριτσάκι που είχε ήδη αντισώματα SARS-CoV-2, ανέφερε το CBS News. Ο Δρ Paul Gilbert και ο Δρ Chad Rudnick του Κολλεγίου Ιατρικής Charles E. Schmidt του Πανεπιστημίου της Florida Atlantic παρουσίασαν τα ευρήματά τους σε μια προκαταρκτική μελέτη πριν από την αξιολόγηση από ομοτίμους.

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι αυτά τα αντισώματα ήταν παρόντα κατά τον τοκετό, μετά από ανάλυση του αίματος από τον ομφάλιο λώρο του μωρού που ελήφθη αμέσως μετά τη γέννηση και πριν από τον τοκετό. Πιστεύουν ότι αυτό το νεογέννητο είναι η πρώτη γνωστή περίπτωση ενός παιδιού που γεννήθηκε με αντισώματα κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι αυτό μπορεί να προσφέρει στο βρέφος κάποια προστασία από τον ιό.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here