Αναστολές Απριλίου: Σε αυτούς τους κλάδους θα δοθούν

Πιο συγκεκριμένα πολλές από τις επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να βρίσκονται κλειστές υπό κρατική εντολή και όλο τον μήνα Απρίλιο προκειμένου να αναχαιτιστεί η πανδημία και να μην υπάρξει εξάπλωση των κρουσμάτων που θα αποβεί μοιραία.

Υπάρχουν όμως και επιχειρήσεις οι οποίες θα επαναλειτουργήσουν αλλά με συγκεκριμένους κανόνες έχοντας ως αποτέλεσμα να μην σημειώσουν τον απαιτούμενο τζίρο και έτσι να χρειάζονται οικονομικές ενισχύσεις που όμως θα πιέσουν ακόμα περισσότερο την οικονομία της χώρας.

Για όλους τους παραπάνους λόγους έχει αποφασιστεί ότι σίγουρα  θα παραμείνουν σε αναστολή οι ακόλουθοι κλάδοι αλλά και οι προϋποθέσεις για όσους θα ανοίξουν μέσα στον Απρίλιο. Παρακάτω τα αναλύουμε αναλυτικά

Τι θα ισχύσει με τις επιχειρήσεις

  1. Όλες, όσες θα είναι κλειστές όλο τον μήνα Απρίλιο δικαιούται επιστρεπτέες προκαταβολές, αλλά και να θέσουν το ποσοστό των εργαζομένων τους σε αναστολή από 1-30 Απριλίου.
  2. Όλες όσες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι μία ημερομηνία του Απριλίου, π.χ. από 1-10, τότε σίγουρα θα μπορούν να θέσουν σε αναστολές όλο το προσωπικό τους μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία. Μένει να ξεκαθαριστεί αν θα μπορούν και για το επόμενο η μεθεπόμενο μήνα από την λειτουργία τους.

Σκέψεις για τις ανοιχτές επιχειρήσεις

  • Επικρατέστερο ακούγετε το σενάριο , ότι οι επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις θα μπορούν να θέσουν σε αναστολές το προσωπικό τους ολόκληρο τον μήνα. Διότι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ότι έχουν πληγή αρκετά και γιατί θέλει να μειώσει και το ποσοστό των ανέργων.

Σκέψεις για τις ανοιχτούς πληττόμενους κλαδους

 

Οι επιχειρήσεις που μεν είναι ανοικτές αλλά θεωρούνται πληττόμενες έχουν σκεφτεί τρεις πιθανές εκδοχές για το μέλλον τους

  1. Να παραμείνουν στην κρατική ενίσχυση και για όλο τον μήνα Απρίλιο
  2. Να περιοριστεί η λίστα των πλητόμενων επιχειρήσεων βάση ΚΑΔ και έτσι να μείνουν οι επιχειρήσεις που το έχουν πραγματικά ανάγκη
  3. Να καταργηθεί (αν και απίθανο), εντελώς η λίστα ΚΑΔ, για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και να ισχύει μόνο αυτή για τις κλειστές με κρατική εντολή.

Ακολουθεί βίντεο σχετικό με τις αναστολές


 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here