Διατροφή γλώσσα: Έτσι γίνεται η ανίχνευση λιπιδίων

Οι επιστήμονες πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον προβαίνουν στην ανακοίνωση μίας έρευνας που θα συζητηθεί και αυτό οφείλεται εξολοκλήρου στο θέμα το οποίο πραγματεύεται και σχετίζεται με την διατροφή.

Πιο συγκεκριμένα οι επιστήμονες δημοσίευσαν μία έρευνα η οποία απευθύνεται στα λιπίδια και η οποία αναμένεται να δημιουργήσει έναν  μικρό χαμούλη αφού θα εξηγήσει τους λόγους που η γλώσσα μας αναγνωρίζει τα λίπη από τις τροφές.

Οι επιστήμονες σε αυτή την ανακάλυψη τολμάνε να φέρουν τα πάνω κάτω και να πούνε ότι η γλώσσα μας έχει μία έκτη αίσθηση όπως την ονόμασαν η οποία μέχρι και την μελέτη ήταν παντελώς άγνωστη και σύμφωνα με αυτή μπορεί να ανιχνεύει και να αναγνωρίζει το λίπος που εισέρχεται στο στόμα μας κατά την διάρκεια που τρώμε τις διάφορες τροφές.

Βασικές γεύσης ανίχνευσης της γλώσσας

Μέχρι και τελευταία οι επιστήμονες και γενικά ο κλάδος των διατροφολόγων είχε την πεποίθηση ότι η γλώσσα μας είχε το προνόμιο να ανιχνεύει μόνο πέντε βασικές γεύσεις. Οι γεύσεις αυτές αναφέρονται παρακάτω:

  1. Γλυκό, όπου μας την χαρίζουν οι ανάλογες τροφές και πραγματικά είναι μία γεύση που λατρεύουν μικρή και μεγάλη
  2. Ξινό: Είναι από τις τροφές που έχουν πιο ξινή γεύση όπως είναι το λεμόνι η το ξύδι.
  3. Πικρό: πικρός είναι ο καφές που δεν έχει ζάχαρη η οποιαδήποτε γλυκαντική ουσία και καταναλώνεται συνήθως από τα άτομα εκείνα που δεν θέλουν να βάζουν ζάχαρη στον οργανισμό τους
  4. Αλμυρό: Αλμυρές είναι όλες εκείνες οι τροφές που περιέχουν αλάτι πολύ περισσότερο από όσο χρειάζεται, αγαπημένη τέτοια τροφή όλων των ηλικιών είναι τα πατατάκια.
  5. Πικάντικο: Είναι μία γεύση αρκετό περίεργη που για να επιτευχθεί χρειάζεται αρκετό πιπέρι.

Αποτέλεσμα έρευνας επιστημόνων

Ο λόγος που η γλώσσας του ανθρώπινου οργανισμού ανιχνεύει τα λιπίδια του λίπους από τις τροφές, οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχει ένας χημικός υποδοχέας στους γευστικούς κάλυκες και αυτός είναι υπεύθυνος για την αναγνώριση των λιπιδίων. Ακόμα παρατήρησαν ότι η γευστική ευαισθησία ποικίλλει από άτομο σε άτομο.

Συμπέρασμα έρευνας επιστημόνων

Η παραπάνω ανακάλυψη μπορεί να εξηγήσει τον πραγματικό λόγο, όπου πολλοί άνθρωποί καταναλώνουν λιπίδια χωρίς να αντιλαμβάνονται κάτι περίεργο γευστικά.

Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές για να συνδυάσεις καλά τις γεύσεις

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here