Αυτοφροντίδα:Ετσι θα την βάλετε στην ζωή σας

Η αυτοφροντίδα βοηθάει πολύ στην διατήρηση της κατά κύριο λόγο της ψυχικής και κατά δεύτερον της σωματικής μας υγείας. Μιλώντας κάποιος για την αυτοφροντίδα, αυτομάτως μιλάει για όλα αυτά που είναι σε θέση να αξιοποιήσει προκειμένου να μπορέσει να ενδυναμώσει την σωματική, ψυχική κατάσταση και προπάντων να μας κάνει να βρούμε την ευεξίες μας αλλά και την ισορροπία μας.
Ένας τρόπος για να τα πετύχουμε αυτά είναι να αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να δίνουμε βάση και να υλοποιούμε τις βασικές μας ανάγκες . Π.χ καλό θα ήταν να αντιληφθούμε ότι ο ύπνος είναι πολύ βασικός και ότι πρέπει να κοιμόμαστε καλά γιατί έτσι θα πάρουμε την δύναμη να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη καθημερινότητα μας.
Επίσης φροντίζουμε τον εαυτό μας όταν μπορούμε να τον κάνουμε να θωρακίζετε και να μην επηρεάζετε σε πολύ μεγάλο βαθμό από την καθημερινότητα και τα γεγονότα τα οποία συμβαίνουν.
Για να πετύχεις να έχεις την αυτοφροντίδα στην ζωή σου χρειάζεται μόνο η συνειδητοποίηση.
  • Πιο συγκεκριμένα όλοι λίγο πολλοί γνωρίζουμε τι έχουμε ανάγκη και τι ,όχι για να κατακλυζόμαστε από θετικά συναισθήματα.Αυτό μόνο που μένει είναι να εντάξουμε στην ζωή μας αυτά που πραγματικά θέλουμε.
Ο τρόπος για να επιτύχουμε να κάνουμε αυτά που θέλουμε είναι ο ακολούθως:
  1. Μάθε να ακούς το σώμα σου
  • Όσο περίεργο και να σου ακουστεί το μυαλό σου συνδέετε με το σώμα σου, έτσι όταν κάτι το δυσαρεστεί αρχίζει να προβάλει ενοχλήσεις σε κάποιο σημείο του σώματος. Για να πάψει η ενόχληση πρέπει να βρούμε τον τρόπο να το θεραπεύσουμε, έτσι και η ψυχή μας όταν νοσεί ξεσπάει σε διάφορα ψυχοσωματικά προκειμένου να ξεσπάσει.

       2. Λέω όχι

  • Τολμάμε να πούμε όχι σε καταστάσεις και πράγματα τα οποία βλέπουμε ότι δεν μας ταιριάζουν η που για να τα κάνουμε γεμίζουμε αρνητική ενέργεια.
            3.Μάθε να φιλτράρεις τα όσα ακούς.
  • Μην αφήνεις κανέναν να προσπαθεί να σου πει τι είναι για καλό σου διότι κανένας όσο φιλικά διακείμενος και να είναι δεν μπορεί να ξέρει το χρειαζεσε καλύτερα από εσένα.
     3. Κρατά αποστάσεις από τοξικούς ανθρώπους
  • Όταν βλέπεις ότι η συναναστροφή σου με έναν άνθρωπο δεν σου δίνει όλα όσα εσύ θα ήθελες τότε φρόντισε να απομακρυνθείς γιατί πολύ απλά δεν τον χρειάζεσε.

Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές αυτοφροντίδας

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here