Άρειος Πάγος: Αθωώθηκε κατηγορούμενος για «εκμετάλλευση πόρνης»

Στην αθώωση κατηγορουμένου για το αδίκημα της «εκμετάλλευσης πόρνης» προχώρησε ο Άρειος Πάγος, καθώς μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα (1-7-2019) η πράξη αυτή έχει καταστεί ανέγκλητη και καταργήθηκε ως αδίκημα.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή αναστολή, για εκμετάλλευση πόρνης, αλλά οι αρεοπαγίτες, του ΣΤ΄ Ποινικού Τμήματος αναφέρουν ότι με το νέο Ποινικό Κώδικα, η πράξη της «εκμετάλλευσης πόρνης», δεν θεωρείται πλέον αξιόποινη πράξη.

Ειδικότερα, το 2018 από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης 50χρονος Αλβανός υπήκοος κηρύχθηκε ένοχος γιατί «κατά το χρονικό διάστημα από το μήνα Μάϊο του έτους 2012 έως και τη σύλληψή του στις 3-9-2012 συντηρήθηκε εν μέρει από γυναίκα που ασκεί κατ΄ επάγγελμα την πορνεία και από την εκμετάλλευση των σχετικών ανήθικων κερδών της».

Σύμφωνα με τους αρεοπαγίτες ο 50χρόνος «εκμεταλλεύθηκε ενήλικη υπήκοο Ρουμανίας, η οποία ασχολούνταν με την πορνεία» η οποία εκδίδονταν επ΄ αμοιβή σε άγνωστο αριθμό ανδρών, το αντίτιμο δε της συνουσίας της με αυτούς το λάμβανε κατά μείζον μέρος ο κατηγορούμενος, με σκοπό τον πορισμό εισοδήματος και το βιοπορισμό του».

Έτσι, ο αλλοδαπός άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο, η οποία έγινε δεκτή και κήρυξε τον κατηγορούμενο αθώο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here