Ψυχική διαταραχή Κορωνοϊός: Ποιο εκτεθειμένοι οι άνθρωποι με ψυχικές διαταραχές

Στην Δανία διενεργήθηκε μεγάλη έρευνα σε μια προσπάθεια συσχέτισης των θανάτων από τον Κορωνοιό  ,με αυτούς που είχαν θέματα ψυχικών διαταραχών. Η μελέτη διήρκησε 30 ολόκληρες μέρες και έδειξε ότι τα ψυχικά αστάθεια άτομα αλλά και αυτά που έκαναν χρήση ψυχικών σκευασμάτων νοσούσαν πολύ πιο εύκολα από τον ιό.
Παρόμοια μελέτη διεξάχθηκε μετά από κάποιο διάστημα και στο ΝΥC Langone medical center, όπου απέδειξε ότι πιο εύκολα προσβλήθηκαν όλο τα άτομα που έπασχαν από σχιζοφρένεια.Τα ίδια αποτελέσματα προέκυψαν και στις χώρες της Ιταλίας αλλά και του Ηνωμένου Βασίλειου όπου διεξάχθηκαν στην πορεία.
Όπως αποδείχτηκε από τις έρευνες που έγιναν σε όλα αυτά τα διαφορετικά μέρη τα άτιμα που έπασχαν από σχιζοφρένεια ήταν και πιο εκτεθειμένα στο να νοσήσουν από Κορωνοιο περισσότερο από αυτούς που είχαν υποκείμενα νοσήματα η συγγενείς καρδιοπάθειες.
Εξάλλου είναι αποδεκτό ότι όλοι όσοι ασθενείς πάσχουν από ψυχικές διαταραχές είναι πολύ περισσότερο ευάλωτοι σε καρδιακές παθήσεις, επειδή λόγο του προβλήματος τους παρά έλκουν την ψυχική τους υγεία, είναι άστεγοι η ζουν σε κάποιο κέντρο φροντίδας και όλα αυτά επιβαρύνουν κατά πολύ την κατάσταση τους.
Για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακαλάει να χορηγήσει εμβόλια σε όλο τον ψυχικά διαταραγμένο πληθυσμό.
  • Εξάλλου 8 πόλεις της Ευρωπαϊκής ένωσης εντάσσουν στον σχεδιασμό τους την μέριμνα για τα ψυχικά διαταραγμένα άτομα έτσι ώστε να εξασφαλίσουν εμβόλια και γι αυτή την ομάδα του πληθυσμού , ενώ άλλες δεν το έχουν στα άμεσα σχέδια.
  • Στις χώρες που δεν έχουν λάβει τέτοια μέτρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ψυχιάτρων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και λέει ότι πρέπει να φροντίσουν να εξασφαλίσουν εμβόλια και γι αυτές τις ομάδες σωστά να είναι προστατευμένοι.
Τέλος εξηγεί ότι όλο το βάρος της εξασφάλισης εμβολίων πέφτει στις πλάτες των ψυχιάτρων επειδή τα άτομα αυτά εξαρτιόνται αποκλειστικά από τους γιατρούς τους.
Ακολουθεί βίντεο σχετικό, με την ψυχική υγεία.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here