Κορονοϊός: Εισήγηση για μίνι lockdown στο Ρέθυμνο – Ποιες άλλες περιοχές προβληματίζουν


Η Κρήτη και συγκεκριμένα το Ρέθυμνο εξακολουθούν να προβληματίζουν τους ειδικούς του υπουργείου Υγείας που παρακολουθούν τα επιδημιολογικά στοιχεία

Η τεράστια διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα εξακολουθεί να προβληματίζει τους ειδικούς του υπουργείου Υγείας που έχουν στρέψει την προσοχή τους για άλλη μια φορά στην Κρήτη βάζοντας στο μικροσκόπιο για το ενδεχόμενο μίνι lockdown – μετά το Ηράκλειο και τα Χανιά – αυτή τη φορά το Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των ειδικών έχει ήδη κάνει εισήγηση για την επιβολή περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στο Ρέθυμνο ακολουθώντας το μοντέλο που πρώτη φορά εφαρμόστηκε στη Μύκονο, την απαγόρευση, δηλαδή, της κυκλοφορίας από τη 1 μέχρι τις 6 τα ξημερώματα και την σίγαση της μουσικής καθ’ όλο το 24ωρο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Εκτός από το Ρέθυμνο στο μικροσκόπιο των ειδικών έχουν μπει και άλλοι νησιωτικοί προορισμοί όπως η Ρόδος με 150 κρούσματα την Τρίτη, η Κέρκυρα με 66 κρούσματα, η Μυτιλήνη με 60, η Νάξος με 29 και η Χίος με 29 περιοχές για τις οποίες καταγράφεται το επιβαρυντικό στοιχείο ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων κυμαίνεται από το 45% έως το 56%.

Επιπλέον «πονοκέφαλο» στους ειδικούς προκαλούν και τα στοιχεία από τα λύματα για δύο περιοχές, Χανιά και Ιωάννινα, καθώς στην πρώτη περίπτωση, η αύξηση έφτασε στο 103% και κρίνεται ως ιδιαίτερα μεγάλη από τη στιγμή που στην περιοχή ισχύουν και μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού ενώ στη δεύτερη η αύξηση έφτασε στο τρομακτικό 260%, γεγονός που από μόνο του φέρνει προβληματισμό.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί αφενός να ενισχύσει εκ νέου το εμβολιαστικό κίνημα αλλά και να υπενθυμίσει σε όλους όσοι επιστρέφουν από τις διακοπές τους ότι θα πρέπει να τηρούν ορισμένους κανόνες προκειμένου να περιοριστεί κατά το δυνατόν η διασπορά του κορονοϊού.

To νέο spot για την πανδημία καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν μετά τις διακοπές τους και να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας προκειμένου να μην μεταφέρουμε τον ιό στα μεγαλύτερα μέλη της οικογένειάς

Αναλυτικά σε tweet αναφέρει: «Επιστρέφοντας από τις διακοπές προσέχουμε περισσότερο. Κάνουμε self test και για μία εβδομάδα δεν ερχόμαστε σε στενή επαφή με ευπαθείς ομάδες, ειδικά εάν δεν έχουν εμβολιαστεί. Και εμβολιαζόμαστε! Κλείστε ραντεβού, προστατεύστε τον εαυτό σας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ