Μάγισσες της Σμύρνης προιόντα: Σμυρναικές συνταγές ομορφιάς

Όπως μας αποκάλυψε , ιδιοκτήτρια  καταστήματος σμυρναϊκών προϊόντων, για την  κατασκευή τους δεν απαιτούσε ιδιαίτερη τεχνική, απλά τη συγκέντρωση των υπολειμμάτων από την κατσαρόλα . Επίσης αναφέρει ότι χωρίζονταν σε ομάδες για την δημιουργία διαφορετικών καλλυντικών. Άποψη που υιοθετείται ακόμα και σήμερα από τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής καλλυντικών στη Γαλλία η οποία για την κατασκευή τους, προμηθεύεται λίπη ψαριών από ένα μεγάλο ξενοδοχείο.

Πίστεψε στον εαυτό σου

Βασικό συστατικό επιτυχίας είναι η πίστη στο στόχο και η δημιουργία προϊόντων που νικούν το χρόνο, τονίζει η ιδιοκτήτρια. Και  συμπληρώνει, ότι για να ξέρεις τι βότανα πρέπει να χρησιμοποιήσεις για να παρασκευάσεις καλλυντικά, σαπούνια, κρέμες θεραπευτικές, δεν χρειάζεται η εμπειρία.

Όπως αναφέρει  διατροφολόγος , οι λόγοι που βοηθούν στη καλή διατήρηση της εσωτερικής και εξωτερικής εμφάνισης των γυναικών που ζούσαν στη Μικρά Ασία. Ήταν:

Επιρροές σμυρναικής κουζίνας

H Σμυρναϊκή κουζίνα η οποία είχε επιρροές από την Ελληνική και Τουρκική, καθώς συνδύαζε τρόφιμα υψηλά σε θρεπτικές αξίες και ήταν εμπλουτισμένη με πολλά μπαχαρικά που της έδιναν πλούσιο άρωμα, όπως κανέλα, γαρύφαλλο, κύμινο, που βοηθούν στη βελτίωση του σωματικού βάρους, στην υγεία και την ευεξία. Βασικό αγαθό σμυρναϊκής και μεσογειακής διατροφής είναι το λάδι.

Αντιθέσεις γυναικών της Σμύρνης με γυναικών σήμερα

  • Όπως εξηγεί και πάλι η διατροφολόγος, η υψηλή ποιότητα ζωής των γυναικών της Σμύρνης επέτρεπε την κατανάλωση ψαριών, κρεάτων, πετιμέζι, σταφύλια, σταφίδες, τοπικά και εισαγόμενα φρούτα και λαχανικά με προτεστάντες το μαύρο λάχανο, τα παντζάρια, τις κολοκύθες, τα σέσκουλα και τις τσουκνίδες. Οι περισσότερες Σμυρνιές ήταν αρχόντισσες προσθέτει η ιδιοκτήτρια του καταστήματος , σε αντίθεση με τη σημερινή γυναίκα η οποία τείνει να παραμελεί την εξωτερική της εικόνα, λόγω έλλειψης χρόνου , αφού έχει αναλάβει πολλούς περισσότερους ρόλους σε σχέση με το παρελθόν, αλλά και λόγω της οικονομικής δυσχέρειας που δεν τις επιτρέπει σπατάλες.

Συμβουλή για τις γυναίκες σήμερα

  • Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος προτρέπει τις γυναίκες να αλλάξουν νοοτροπία και να αποστασιοποιούνται από τα καθημερινά τους προβλήματα, να ασχολούνται με τον καλλωπισμό τους και να προσέχουν την υγεία τους.

Ακολουθεί βίντεο με προιόντα ομορφιάς

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here