Διατροφή μέλι: Τα οφέλη του στον οργανισμό

Το μέλι αποτελεί μία πολύ αγαπημένη διατροφή μικρών και μεγάλων ιδιαίτερα με τον καφέ η το γάλα τους, αφού συνηθίζουν να το αλείφουν σε μία φέτα ψωμί και να το καταναλώνουν. Επίσης για πολλούς αποτελεί μία εύκολή και γρήγορη επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας νοιώσουν το αίσθημα της πείνας.

Πέρα από την κάλυψη της πείνας  η συμβολή του στον οργανισμό είναι τεράστια, αφού βοηθάει στην φυσιολογική λειτουργία πολλών λειτουργιών του οργανισμού.

Ποιους τομείς ωφελεί:

Συμβάλει στην ενίσχυσει το μεταβολισμό

  •  Αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνες  Β που αποτελούν βασικό παράγοντα για το μεταβολισμό του λίπους των υδατανθράκων,  και των πρωτεϊνών που ευθύνονται για την απελευθέρωση  της ενέργειας.

 Ρυθμίζει το καρδιά-κυκλοφορικό

  •  Τα σάκχαρα του μελιού, και συγκεκριμένα η γλυκόζη, η οποία συμβάλει  στις συστολές του καρδιακού μυ  είναι βασική  πηγή ενέργειας για την καρδιά. Η ακετυλοχολίνης διαστέλλει τα αγγεία και συμβάλλει στη σωστή ρύθμιση της αρτηριακή πίεσης. Ακόμα σημαντική αποδεικνύετε και η βοήθεια των σακχάρων.

 Προλαμβάνει την αναιμία

  • Αυξάνει το ποσοστό της αιμοσφαιρίνης  κυρίως λόγω του σιδήρου  αλλά και του χαλκού που περιέχει. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η κατανάλωση του μελιού από τα παιδιά ενισχύει πάρα πολύ την αιμοσφαιρίνη και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

 Ελέγχει τις στομαχοεντερικές παθήσεις

  •   Αποδεικνύει ότι είναι το πιο πολύτιμο μέσο προστασίας κατά των πόνων του στομάχου αλλά και του δώδεκαδακτύλου. Το μέλι λόγο των αλάτων που περιέχει θεωρείτε αλκαλική τροφή και η αλκαλικότητα του  αυτή είναι υπεύθυνη για την μειώσει την οξύτητας του στομάχου.

 Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

  • H υψηλή περιεκτικότητα που έχει στις αντιοξειδωτικές βιταμίνες E,C μπορεί να  προστατεύει τα αγγεία και να συμβάλλει με τον σωστό τρόπο στην κυκλοφορία του αίματος, ενισχύοντας έτσι αισθητά την άμυνα του οργανισμού καθώς και την υγεία της επιδερμίδας.

 Έχει αντισηπτικές ιδιότητες

  • Ανακουφίζει τα εγκαύματα αφού τα σάκχαρα που έχει βοηθούν στο να μην αναπτύσσονται μικροοργανισμοί ώστε να το χαλάσουν και να το αλλοιώσουν. Γι αυτό τον λόγο μπορείτε να το βάλετε σε πληγές ώστε να τις προστατέψετε

Ακολουθεί βίντεο για το μέλι

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here