Αυτοφροντίδα: Τρεις τρόποι να εντάξετε την ευγνωμοσύνη στη ρουτίνα αυτοφροντίδας σας [vid]

Δεν χρειάζεται να περιμένετε τις περιστάσεις για να σας φέρουν το συναίσθημα της ευγνωμοσύνης. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη ζωή σας για να δημιουργήσετε προληπτικά αισθήματα ευγνωμοσύνης στον εαυτό σας με τις εμπειρίες που έχετε ήδη στη ζωή. Τα οφέλη από την τακτική άσκηση ευγνωμοσύνης θα σας ανταμείψουν πολύπλευρα.

Οι πρακτικές που ακολουθούν είναι αποδεδειγμένες στρατηγικές για να φέρουν περισσότερη ευγνωμοσύνη στη ζωή σας και στις σχέσεις σας. Μερικές από αυτές είναι δραστηριότητες που μπορούν να εξασκηθούν τακτικά για να προσθέσουν μια αυξημένη αίσθηση ευεξίας και θετικότητα στη διάθεσή σας.

  • Χαμόγελο! Μελέτες δείχνουν ότι ένα χαμόγελο μπορεί πραγματικά να αλλάξει τον τρόπο που αισθάνεστε, ανεξάρτητα από το γιατί χαμογελάτε. Πολλοί άνθρωποι χαμογελούν ενστικτωδώς όταν βλέπουν ένα γνήσιο χαμόγελο στο πρόσωπο κάποιου άλλου. Συνεπώς τα οφελή από την απλή αυτή πράξη είναι διπλά: Αισθάνεστε καλύτερα με τον εαυτό σας και περιβάλλεστε από έναν κόσμο χαμογελαστών κι ευτυχισμένων ανθρώπων. Επιπλέον, ένα χαμόγελο μπορεί να διευκολύνει μια δύσκολη κοινωνική περίσταση μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, μειώνοντας το άγχος που μπορεί να νιώσετε σε μια αλληλεπίδραση.

  • Διατηρήστε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης. Η διατήρηση ενός εγχειριδίου ευγνωμοσύνης αυξάνει την ανθεκτικότητά σας και εστιάζει την προσοχή σας σε όσα πάνε καλά. Στο τέλος κάθε ημέρας (ή όταν χρειάζεστε μια συναισθηματική τόνωση), γράψτε τρία πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες και απολαύστε πραγματικά τα θετικά συναισθήματα που σας δημιουργούνται όταν τα σκέφτεστε. Επιπλέον, η τακτική συγγραφή ενός ημερολογίου ευγνωμοσύνης έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα καταθλιπτικά αισθήματα και βοηθά στην ανακούφιση του στρες.
  • Εξασκηθείτε στον Διαλογισμό της Αγάπης. Ο διαλογισμός αγάπης-καλοσύνης ασκείται ευρέως και σας χαρίζει τόσο τα οφέλη του διαλογισμού όσο και εκείνα της αυξημένης συμπόνιας και της σύνδεσης με τους άλλους. Ξεκινήστε με μια εστίαση σε θετικά, στοργικά συναισθήματα προς τον εαυτό σας, και από εκεί επεκτείνετε το αίσθημα της αγάπης εώς ότου συμπεριλάβετε όλους τους σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή σας.
  • Δώστε μια αγκαλιά και πείτε “Ευχαριστώ”! Η απλή έκφραση ευγνωμοσύνης δια της γλώσσας ή μέσα από μια αγκαλιά μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο συνδεδεμένοι με τους άλλους και να τους βοηθήσετε να αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι με εσάς.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here