Σύγκρουση στην Βουλή μεταξύ Ραγκούση – Γεωργιάδη – Πολάκη

Ένταση επικράτησε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Ελληνικό με πρωταγωνιστές τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη και Γιάννη Ραγκούση.

Με έναν «ακροδεξιό από την Αθήνα» και «έναν μωρό από τα Σφακιά» άναψε η συζήτηση μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Αδωνη Γεωργιάδη, οι οποίοι κατέληξαν στο «πάμε να τις μετρήσουμε, τις κατεδαφίσεις».

Ο τελευταίος ήρθε σε αντιπαράθεση και με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση με αφορμή φωτογραφία που απεικόνιζε τον Αλέξη Τσίπρα το 2014 να κρατά πανό με σύνθημα «Το Ελληνικό Δεν Πωλείται». Η κόντρα φούντωσε και κατέληξε με τον αντιπρόεδρο της Βουλής να ζητά από τον κ. Ραγκούση να καθίσει κάτω γιατί του ανεβάζει την μικρή πίεση!

«Δεν ήμουν στις εκδηλωσεις που έκανε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορώ να γνωρίζω αν κρατούσε πανό ο κ. Τσίπρας. Γνωρίζω όμως τις εκδηλώσεις που έκανε η «Αυγή» με τίτλο «Το Ελληνικό Δεν Πωλείται». Γνωρίζω ότι σε αυτές τις εκδηλώσεις ο κ. Τσίπρας εξέφραζε την διαφωνία του με την επένδυση» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο διάλογος

Π. Πολάκης: Ο ακροδεξιός από την Αθήνα μίλησε για τον μωρό από τα Σφακιά

Είσαι ψεύτης. Είπες ότι κατεδαφίστηκαν 900 κτήρια ενώ η υπουργική απόφαση αναφέρει κατεδάφιση των κτηρίων από 294 εως 299. Δηλαδή 5 κτήρια και όχι 900. Πάμε μαζί να μετρήσουμε πόσα γκρεμίστηκαν

Αδ. Γεωργιάδης: Αν στην φράση μου μωρός από τα Σφακιά αναγνωρίζει το πρόσωπό του να το αποσύρω. Εγώ κάποιον άλλο είχα στο μυαλό μου όταν είπα μωρός από τα Σφακιά. Εκπλήσσομαι που θεώρησε ότι τον αφορά. Την ίδια έκπληξη νομίζω έχουν και οι υπόλοιποι στην αίθουσα. Ο Τσίπρας είπε ότι γκρεμίσαμε 1 κτήριο. Ο Πολάκης 5. Συνεννοηθείτε. Για τις κατεδαφίσεις και τα πολεοδομικά φωνάξτε τον ευρωβουλευτή σας τον κ. Κόκκαλη να σας τα εξηγήσει. Το έργο άλλωστε το πήρε η Ιντρακατ.

[…]

Π. Πολάκης: Η υπουργική απόφαση μιλά για 5 κτήρια. Είναι κτήρια όχι οικοδομικά τετράγωνα. Πήγα τον Σεπτέμβριο και τράβηξα βίντεο έξω από το Ελληνικό και δεν υπήρχε καμία μπουλντόζα. Έχεις το θράσος να βγαίνεις και να επιμένεις. Αν το πάς έτσι πάμε να τα μετρήσουμε. Πάμε να μετρήσουμε τα κτήρια.

Γ. Ραγκούσης: Κ. Γεωργιάδη είχατε μια δυνατότητα να αποφύγετε τον πρωτοφανή διασυρμό για υπουργό κυβέρνησης. Δεν το κάνατε. Αποδείξατε πριν από λίγο πως λειτουργείτε ως χυδαίο τρόλ του διαδικτύου. Είστε άνανδρος πολιτικά γιατί δεν είχατε το σθένος να ζητήσετε συγγνώμη για την απρέπεια που κάνατε. Συνεχίζετε τις γελοιότητες. Εμείς σας ανακηρύσσουμε ως μέγιστο χορηγό. Το πρόβλημα το έχει το κόμμα σας που έχει αντιπρόεδρο έναν που διακινεί ψεύτικες φωτογραφίες

Αδ. Γεωργιάδης: Το αν είναι αληθινή ή όχι η φωτογραφία δεν μπορώ να το γνωρίζω. Εσείς το ισχυρίζεστε.

Γ. Ραγκούσης: Ντροπή σου…

Απ. Αβδελάς (αντιπρόεδρος Βουλής): Καθίστε κάτω κ. Ραγκούση. Μη μου ανεβάζετε τη μικρή (πίεση)

Αδ. Γεωργιάδης: Εγώ δεν θα σας απευθυνθώ με αυτούς τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιήσατε κ. Ραγκούση. Ισχυρίζεστε ότι η φωτογραφία είναι ψεύτικη. Εγώ δεν ήμουν «παρών» στις διαδηλώσεις κατά του Ελληνικού. Με βεβαιότητα γνωρίζω ότι αυτά που δείχνει η φωτογραφία τα έλεγε διαρκώς ο κ. Τσίπρας. Η ευαισθησία σας για την φωτογραφία είναι υποκριτική Ο Πολάκης αναφέρεται σε μια υπουργική απόφαση ενώ υπάρχει και δεύτερη. Ο Πολάκης πήγε και έκανε αυτοψία στο Ελληνικό όταν είχε λήξει ο χρόνος εργοταξίου. Πήγε καθυστερημένος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here