Δίκτυα Κόσμος: Τον αποκλεισμό των Ταλιμπάν από τις πλατφόρμες του επιβεβαίωσε το Facebook


Δίκτυα Κόσμος: Τον αποκλεισμό των Ταλιμπάν και κάθε είδους υποστηρικτικού προς αυτούς περιεχομένου από τις πλατφόρμες του επιβεβαίωσε το Facebook, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εξειδικευμένη ομάδα Αφγανών εμπειρογνωμόνων θα παρακολουθεί και θα απορρίπτει περιεχόμενο που σχετίζεται με την οργάνωση. Για χρόνια, επισημαίνει το BBC, οι Ταλιμπάν χρησιμοποιούσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη διάδοση των μηνυμάτων τους. Η ταχεία κατάκτηση του Αφγανιστάν εγείρει νέες προκλήσεις για τις εταιρείες τεχνολογίας σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης περιεχομένου που σχετίζεται με αυτούς.

«Οι Ταλιμπάν υφίστανται κυρώσεις ως τρομοκρατική οργάνωση σύμφωνα με το αμερικανικό δίκαιο και τους έχουμε αποκλείσει από τις υπηρεσίες μας, σύμφωνα με τις πολιτικές μας για τους Επικίνδυνους Οργανισμούς. Αυτό σημαίνει ότι αφαιρούμε λογαριασμούς που διατηρούνται από ή για λογαριασμό των Ταλιμπάν και απαγορεύουμε τον έπαινο, την υποστήριξη και την εκπροσώπησή τους», δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook στο BBC.

«Έχουμε, επίσης, μια ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων του Αφγανιστάν, οι οποίοι μιλούν, λόγω καταγωγής, Ντάρι και Παστού, έχουν γνώση του τοπικού πλαισίου και μας βοηθούν να εντοπίσουμε και να κινητοποιηθούμε άμεσα για ζητήματα που προκύπτουν στην πλατφόρμα», πρόσθεσαν.

Ο κολοσσός των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ανακοίνωσε ότι δεν λαμβάνει αποφάσεις για την αναγνώριση των εθνικών κυβερνήσεων, αλλά αντίθετα ακολουθεί την «εξουσία της διεθνούς κοινότητας».

Τονίστηκε, ακόμη, ότι η πολιτική αυτή του Facebook ισχύει για όλες τις πλατφόρμες του, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου δικτύου κοινωνικών μέσων, του Instagram και του WhatsApp.

Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές ότι οι Ταλιμπάν χρησιμοποιούν το WhatsApp για επικοινωνία.

Από το Facebook δήλωσαν στο BBC ότι θα ληφθούν μέτρα εάν διαπιστωθεί ότι οι λογαριασμοί στην εφαρμογή είναι συνδεδεμένοι με την ομάδα.

Το Twitter

Οι ανταγωνιστικές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων έχουν επίσης τεθεί υπό έλεγχο για το πώς χειρίζονται περιεχόμενο που σχετίζεται με τους Ταλιμπάν.

Εκπρόσωποί τους έχουν χρησιμοποιήσει το Twitter για να ενημερώσουν τις εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς τους, αφότου η οργάνωση ανέκτησε τον έλεγχο του Αφγανιστάν.

Σε απάντηση των ερωτήσεων του BBC σχετικά με τη χρήση του Twitter από τους Ταλιμπάν, εκπρόσωπος της εταιρείας αναφέρθηκε με έμφαση στις πολιτικές κατά των βίαιων οργανώσεων και τη συμπεριφορά μίσους.

Σύμφωνα με τους κανόνες του, το Twitter δεν επιτρέπει σε ομάδες που προωθούν τρομοκρατία ή βία κατά αμάχων.

Το YouTube της Alphabet δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του BBC για σχόλιο σχετικά με τις πολιτικές του σε σχέση με τους Ταλιμπάν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ