Αφγανιστάν: To δράμα πίσω από το βίντεο που συγκλόνισε – Ανήλικοι οι δύο που έπεσαν από το αεροπλάνο


Αφγανιστάν: Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για την ταυτότητα των δύο ατόμων που έπεσαν από αεροπλάνο την ώρα που απογειωνόταν από το αεροδρόμιο της Καμπούλ

Το δράμα που κρύβουν οι ανθρώπινες ιστορίες που εκτυλίσσονται στο Αφγανιστάν καθώς χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να ξεφύγουν από τους Ταλιμπάν μετά την κατάληψη και της Καμπούλ αποτυπώνουν οι λεπτομέρειες για την ταυτότητα των δύο ατόμων που έχουν καταγραφεί σε βίντεο να πέφτουν στο κενό από ένα αεροπλάνο την ώρα που αυτό απογειωνόταν από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Σύμφωνα με την Daily Mail που επικαλείται λογαριασμούς Αφγανών στο Twitter τα δύο άτομα ήταν αδέρφια ηλικίας μόλις 16 και 17 ετών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες τα δύο αγόρια προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην πουλώντας καρπούζια σε λαϊκές αγορές. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τους δύο ανήλικους να ψάχνουν ακόμα και στα σκουπίδια για να διασφαλίσουν φαγητό για τη μητέρα τους.

Το βίντεο με τη στιγμή της πτώσης των δύο αγοριών

Οι δύο ανήλικοι ήταν, κατά τις ίδιες αναφορές, τα μοναδικά παιδιά της μητέρας τους η οποία φέρεται να μην έχει άλλους συγγενείς και να αγωνιά για το μέλλον της στο Αφγανιστάν υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν. Οι σοροί των δύο αγοριών που έχασαν τη ζωή τους κάνοντας την απέλπιδα προσπάθεια να διαφύγουν γαντζωμένοι στις ρόδες ενός αμερικανικού μεταγωγικού αεροσκάφους έχουν παραδοθεί στους συγγενείς τους.

To δημοσίευμα της Daily Mail για τους δύο νεκρούςDaily Mail

Την απελπισία των Αφγανών που επιχειρούν να αποδράσουν από το Αφγανιστάν μετά την επάνοδο των Ταλιμπάν στην εξουσία αποτυπώνει άλλο ένα σοκαριστικό βίντεο από το αεροδρόμιο της Καμπούλ. Στο βίντεο πρωταγωνιστεί ένας άνδρας ο οποίος καταγράφει τον εαυτό του και άλλη μια ομάδα ανδρών να είναι «κρεμασμένοι» σε αεροπλάνο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ενώ αυτό τροχοδρομεί.

Στο βίντεο που φέρεται να έχει καταγραφεί τη Δευτέρα ο χαμογελαστός άνδρας φαίνεται να χαιρετάει τους εκατοντάδες άλλους Αφγανούς που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ περιμένοντας και αυτοί μια ευκαιρία για να επιβιβαστούν σε κάποιο αεροσκάφος προκειμένου να αποφύγουν τον κίνδυνο των Ταλιμπάν.

Για την ώρα παραμένει, επίσης, άγνωστη η τύχη των ανθρώπων που έχουν καταγραφεί στο βίντεο, αν έχουν επιζήσει, δηλαδή, από την απέλπιδα προσπάθειά τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ