Προσομοίωση Υπολογιστής: Στρατηγικές δοκιμών για ασφαλέστερα αεροπορικά ταξίδια κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Προσομοίωση Υπολογιστής: Σχεδόν το 90% των μολυσματικών ταξιδιωτών μπορούσαν να εντοπιστούν με ταχείες δοκιμές SARS-CoV-2 στο αεροδρόμιο και οι περισσότερες εισαγόμενες λοιμώξεις θα μπορούσαν να προληφθούν με συνδυασμό δοκιμών πριν από το ταξίδι και καραντίνας πέντε ημερών μετά το ταξίδι που θα ανέβαινε μόνο με ένα αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής, σύμφωνα με μια προσομοίωση υπολογιστή από ερευνητές του UC San Francisco.

Η μελέτη προσφέρει πολύ απαραίτητα δεδομένα σε αεροπορικές εταιρείες και πολιτείες που έχουν αγωνιστεί επί ένα έτος της πανδημίας με λίγη καθοδήγηση σχετικά με το πώς να επιτρέψουν ασφαλή ταξίδια.

Το ζήτημα γίνεται πιο πιεστικό καθώς τα κράτη ανοίγουν ξανά και οι ταξιδιώτες επιστρέφουν στον ουρανό. Δεδομένα από την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών δείχνουν ότι τα αεροπορικά ταξίδια αυξάνονται από την περίοδο των διακοπών 2020-2021, αν και εξακολουθεί να είναι μόνο το ένα τρίτο έως το μισό από ό,τι ήταν πριν από την πανδημία.

“Αυτά τα στοιχεία θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα για την τυποποίηση των πολιτικών δοκιμών και καραντίνας για την COVID-19 σε επίπεδο αεροπορικής εταιρείας, πόλης και πολιτείας για ταξιδιώτες”, δήλωσε ο Nathan Lo, MD, Ph.D., ιατρός και εισερχόμενος συνεργάτης σε μολυσματικές ασθένειες στο UCSF και ανώτερος συγγραφέας της μελέτης, η οποία δημοσιεύθηκε στις 22 Μαρτίου 2021, στο The Lancet Μεταδοτικές Ασθένειες Infectious Diseases. “Τίποτα δεν θα είναι απόλυτα ασφαλές και τα ταξίδια θα αποτελούν πάντα κίνδυνο για το άτομο και για εισαγωγή σε κράτη, αλλά αυτός είναι ένας τρόπος για να ελαχιστοποιηθεί ουσιαστικά ο κίνδυνος.”

Τα δεδομένα στη μελέτη προέρχονται από μια προσομοίωση υπολογιστών μεγάλης κλίμακας για το πώς διαφορετικοί συνδυασμοί δοκιμών και καραντίνας μπορούν να αποτρέψουν τους μολυσματικούς ταξιδιώτες να διαδώσουν την COVID-19.

Το μοντέλο κάνει προβλέψεις με βάση όσα είναι ήδη γνωστά σχετικά με το πόσα άτομα είναι πιθανό να μολυνθούν οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα, πόσο καιρό είναι πιθανό να είναι μολυσματικά και πόσο πιθανό είναι διαφορετικοί τύποι δοκιμών να ανιχνεύσουν μολυσματικούς ανθρώπους.

Η μελέτη προσομοίωσε την πιθανότητα ότι 100.000 ταξιδιώτες θα ήταν μολυσματικοί οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα λίγο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τα ταξίδια τους, δεδομένης μιας σειράς διαφορετικών στρατηγικών δοκιμών πριν από το ταξίδι και καραντίνας – μετά – μετά το ταξίδι. «Γνωρίζουμε από τη δημοσιευμένη βιβλιογραφία πώς εξαπλώνεται η λοίμωξη και μπορούμε να προσομοιώσουμε πόσο πιθανές είναι οι διαφορετικές στρατηγικές δοκιμών και καραντίνας για την προστασία ενός ατόμου από μόλυνση και επίσης να μειώσουμε την πιθανότητα να είναι πηγή μετάδοσης στην κοινότητα», δήλωσε ο Lo. .

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι δοκιμές που βασίζονται σε PCR τρεις ημέρες πριν από την αναχώρηση ή οι ταχείες δοκιμές στο αεροδρόμιο και οι δύο μείωσαν τον αριθμό των μολυσματικών ταξιδιωτών κατά σχεδόν 90%, επιβάλλοντας παράλληλα μια καραντίνα πέντε ημερών που θα μπορούσε να αρθεί μόνο με αρνητικό τεστ PCR, μείωσαν τον αριθμό των “μολυσματικών ημερών” ή των ημερών που οι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να διαδώσουν τον ιό, κατά τα δύο τρίτα.

Η προσομοιωμένη καραντίνα είχε ένα πρόσθετο όφελος, διότι θα έπαιρνε άτομα που είχαν δοκιμαστεί αρνητικά πριν από την αναχώρηση, αλλά που στην πραγματικότητα μολύνθηκαν. Οι άνθρωποι μπορεί να βγουν αρνητικοί στο τεστ στα πρώτα στάδια της λοίμωξης και να γίνουν θετικοί μόνο σε μια δοκιμή αρκετές ημέρες αργότερα. Η καραντίνα θα εμπόδιζε αυτούς τους ανθρώπους να διαδώσουν τον ιό τις ημέρες μετά την άφιξή τους στον προορισμό τους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here