Εμβόλια astrazeneca Οξφόρδη: Η διαμάχη των εταιριών για τα δοκιμαστικά

Χθες 23/03/21, η  AstraZeneca που πραγματοποίησε ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο της εταιρίας της έχει αποτελεσματικότητα 79%, με βάση τα δεδομένα δοκιμής φάσης 3 από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Λιγότερο από 24 ώρες αργότερα, το Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας που θεωρείται πολύ (NIH)Αξιόπιστη πηγή είπε ότι μια ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων είχε εκφράσει ανησυχίες για τα δεδομένα.

Πότε πραγματοποιήθηκε η ανάλυση της μελέτης

  • Η ενδιάμεση ανάλυση της κλινικής δοκιμής της εταιρείας στις ΗΠΑ πραγματοποιείται μετά από μια εβδομάδα αναταραχής στην Ευρώπη, με αρκετές χώρες να διακόπτουν προσωρινά τον εμβολιασμό σε απάντηση σε έναν αριθμό παραληπτών εμβολίων που εμφάνισαν σοβαρούς θρόμβους αίματος και σπάνια είδη εγκεφαλικού επεισοδίου.

Δήλωση παγκόσμιου οργανισμού φαρμάκων

Ο  Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων , ωστόσο, δήλωσε:

  1. την περασμένη Πέμπτη είπε ότι το εμβόλιο δεν φέρει αυξημένο κίνδυνο CLO αίματος ts
  2. ότι τα οφέλη από την το εμβόλιο αντισταθμίζει τον κίνδυνο παρενεργειών, γι αυτό και πρέπει να γίνεται από όλους τους πολίτες.

Δήλωση τύπου της astrazeneca

  1. Στη δήλωση Τύπου τους, η AstraZeneca ανέφερε αποτελεσματικότητα 79% στην πρόληψη συμπτωματικών COVID-19 και 100% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη νοσηλείας και σοβαρής ασθένειας.
  2. «Το εμβόλιο ήταν καλά ανεκτό και η ανεξάρτητη επιτροπή παρακολούθησης ασφάλειας δεδομένων (DSMB) δεν εντόπισε προβλήματα ασφάλειας που σχετίζονται με το εμβόλιο», Όπως αναφέρθηκε στην δήλωση την οποία έγινε.

Ενημέρωση ομάδας ιατρικών εμπειρογνώμων

Ωστόσο:

  • το DSMB της δοκιμής αλλά και η ανεξάρτητη ομάδα ιατρικών εμπειρογνωμόνων που επανεξετάζει τα δεδομένα της δοκιμής  προχώρησε στις ακόλουθες ενημέρωσε τις NIH, AstraZeneca και την Biomedical Advanced Research and Development Authority για ανησυχίες σχετικά με τα δεδομένα.

Ανησυχίες του DSMB

«Το DSMB εξέφρασε την ανησυχία του ότι η AstraZeneca μπορεί να έχει συμπεριλάβει ξεπερασμένες πληροφορίες από αυτήν τη δοκιμή, οι οποίες μπορεί να παρείχαν μια ελλιπή εικόνα των δεδομένων αποτελεσματικότητας», αναφέρει η δήλωση του NIH.

Ακολουθεί βίντεο με δηλώσεις του εμβολίου της astrazeneca

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here