Γιόγκα: Η σιωπηλή θεραπεία από το καθημερινό άγχος [vid]


Η γιόγκα είναι μια αρχαία ινδική φιλοσοφία που χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πριν. Σχεδιάστηκε ως ένας δρόμος προς την πνευματική φώτιση, αλλά στη σύγχρονη εποχή, οι φυσικές πτυχές της Hatha yoga έχουν βρει τεράστια δημοτικότητα ως μια ήπια μορφή άσκησης και διαχείρισης του άγχους. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποικιλίες γιόγκα, αλλά η καθεμία βασίζεται ουσιαστικά σε δομημένες στάσεις (ασάνες) που εξασκούνται με επίγνωση της αναπνοής.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η τακτική άσκηση της γιόγκα μπορεί να παράγει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης φυσικής κατάστασης και της ομαλοποίησης της αρτηριακής πίεσης. Η γιόγκα είναι ένα διάσημο αντίδοτο στο άγχος. Με την πάροδο του χρόνου, οι ασκούμενοι στη γιόγκα αναφέρουν χαμηλότερα επίπεδα άγχους και αυξημένα συναισθήματα ευτυχίας και ευεξίας. Αυτό συμβαίνει επειδή η συγκέντρωση στις στάσεις και στην αναπνοή λειτουργεί ως μορφή διαλογισμού.

Οι κλασικές τεχνικές της γιόγκα χρονολογούνται πάνω από 5.000 χρόνια πριν. Η λέξη γιόγκα σημαίνει «να ενωθούμε». Συγκεντρώνει το σώμα και το μυαλό σας και βασίζεται σε τρία βασικά στοιχεία – άσκηση, αναπνοή και διαλογισμό.

Side view of young female with closed eyes breathing deeply while doing respiration exercise during yoga session in gym

Οι ασκήσεις της γιόγκα έχουν σχεδιαστεί για να ασκούν πίεση στα αδενικά συστήματα του σώματός σας, αυξάνοντας την αποδοτικότητα και τη συνολική υγεία του. Οι τεχνικές αναπνοής αυξάνουν τον έλεγχο της αναπνοής για τη βελτίωση της υγείας και της λειτουργίας του σώματος και του πνεύματος.

Τα δύο συστήματα άσκησης και αναπνοής προετοιμάζουν το σώμα και το μυαλό για διαλογισμό, με μια προσέγγιση σε ένα ήσυχο μυαλό που επιτρέπει τη σιωπή και τη θεραπεία από το καθημερινό άγχος. Όταν ασκείται τακτικά, η γιόγκα μπορεί να γίνει ένας ισχυρός και εξελιγμένος κλάδος για την επίτευξη σωματικής, ψυχικής και συναισθηματικής ευεξίας.

Τύποι γιόγκα

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποικιλίες γιόγκα. Τα πιο δημοφιλή είδη της είναι τα Hatha, Bikram, Iyengar και Vinyasa yoga.

Στάσεις γιόγκα

Κάθε στάση γιόγκα ή ασάνα, κρατείται για ένα χρονικό διάστημα και συνδυάζεται με την αναπνοή. Μια πλήρης συνεδρία γιόγκα πρέπει να ασκεί κάθε μέρος του σώματός σας και πρέπει να περιλαμβάνει πραναγιάμα (πρακτικές ελέγχου της αναπνοής), χαλάρωση και διαλογισμό.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ