Κόκκινα Σταφύλια: Το είδος σταφυλιού με τα μέγιστα οφέλη στην υγεία [vid]


Τα σταφύλια είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειοδωτικών και έρχονται σε μεγάλη ποικιλία και χωρίς σπόρους. Τα κόκκινα σταφύλια έχουν μια μικρή υπεροχή έναντι άλλων τύπων σταφυλιών.

Οι μελετητές μας λένε ότι τα σταφύλια χρονολογούνται από τους προϊστορικούς χρόνους και οι άνθρωποι τα καλλιεργούν για πάνω από 7.000 χρόνια. Αν και τα σταφύλια αναπτύσσονται άγρια ​​σε πολλές περιοχές του κόσμου, συνδέονται στενότερα με την περιοχή γύρω από τη Μεσόγειο. Η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία περιέχουν περίπου το ένα τρίτο των αμπελώνων στον κόσμο. Η Καλιφόρνια δεν είναι μόνο μια σημαντική αμπελουργική περιοχή, αλλά παράγει επίσης περίπου το 90% των σταφυλιών προς κατανάλωση που καλλιεργούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οφέλη για την υγεία

Το συστατικό του κόκκινου κρασιού που προκαλεί τον μεγαλύτερο ενθουσιασμό είναι η ρεσβερατρόλη, ένα αντιοξειδωτικό. Οι ερευνητές συνέστησαν πρώτα ένα ποτήρι κόκκινο κρασί για την περιεκτικότητά του σε ρεσβερατρόλη, αλλά τώρα πιστεύουν ότι τα σταφύλια και ο χυμός σταφυλιών είναι επίσης καλές πηγές του εν λόγω αντιοξειδωτικού. Το κόκκινο κρασί περιέχει περισσότερη ρεσβερατρόλη από το λευκό, λόγω μεγαλύτερης διαδικασίας ζύμωσης.

Η ρεσβερατρόλη δεν είναι ο μόνος λόγος για να τρώμε κόκκινα σταφύλια. Εδώ είναι ένας ακόμη:

  • Καρδιαγγειακή Υγεία

Τα σταφύλια, ο χυμός σταφυλιών και το κρασί έχουν αντιοξειδωτικά που βοηθούν το καρδιαγγειακό σύστημα. Αυτά τα αντιοξειδωτικά, μερικές φορές ονομάζονται φλαβονοειδή ή πολυφαινόλες, μπορούν να χαλαρώσουν τα αιμοφόρα αγγεία και να μειώσουν τη φλεγμονή. Μειώνουν επίσης τη λειτουργία πήξης των αιμοπεταλίων όσο και η ασπιρίνη. Αυτά τα αντιοξειδωτικά βρίσκονται κυρίως στο δέρμα και τους σπόρους των σταφυλιών.

Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι θα πρέπει να τρώτε πολλά σταφύλια για να βελτιώσετε την καρδιακή λειτουργία. Αν και τα σταφύλια και συνεπώς η υγιεινή διατροφή μπορούν να συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς, καμία τροφή δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι θα είστε πάντα υγιείς. Ο τρόπος ζωής, η σωματική άσκηση και η διακοπή βλαβερών συνηθειών όπως το κάπνισμα και η υψηλή κατανάλωση αλκοόλ, είναι παράγοντες που συντελλούν σημαντικά σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ