Φωτιά Μάτι: Απολογείται ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής – Τον αποδοκίμασαν συγγενείς των θυμάτων

Ο Βασίλης Ματθαιόπουλος ήταν επιχειρησιακός επικεφαλής της Πυροσβεστικής στη φωτιά στο Μάτι

«Αντιμέτωπος» με τον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη, στο πλαίσιο της έρευνας για τις ευθύνες που οδήγησαν στην τραγωδία στο Μάτι, βρίσκεται από το πρωί ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο οποίος την περίοδο της πυρκαγιάς ήταν αρχηγός του σώματος και επιχειρησιακός επικεφαλής του σώματος.

Κατά την άφιξη του στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για να απολογηθεί, δέχθηκε αποδοκιμασίες από συγγενείς θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων.

«Απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Κάνουμε έκκληση, ώστε οι υπεύθυνοι να μπουν φυλακή. Να μην ξαναζήσουμε άλλο Μάτι. Ελπίζουμε και περιμένουμε από το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του» δήλωσαν οι συγγενείς κάποιων εκ των θυμάτων.

Ζήτησαν, μάλιστα, για ακόμα μια φορά την μετατροπή των κατηγοριών σε κακουργήματα, λέγοντας ότι «άλλα ατυχήματα όπως το Σαμίνα και η Ρικομέξ δικάστηκαν ως κακουργήματα, ενώ εδώ πλημμελήματα».

Ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής στη φωτιά στο Μάτι, Βασίλης ΜατθαιόπουλοςΙΝΤΙΜΕ

Υπενθυμίζεται, ότι ανάλογο αίτημα για αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα για κάποιους από τους κατηγορουμένους είχε υποβάλλει τρεις φορές προς την εισαγγελία της Αθήνας και ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, λαμβάνοντας πάντα απορριπτική απάντηση.

«Θελουμε να δείξουμε ότι δεν κωφεύουμε, δίνουμε το “παρών” και ζητάμε από τα πολιτικά κόμματα να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, όλοι οι υπόδικοι στη συνέχεια αναβαθμίστηκαν και έλαβαν αξιώματα» ανέφεραν οι συγκεντρωμένοι.

Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται ο κύκλος των απολογιών των εμπλεκομένων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here