Φωτιά: Διάσπαρτες εστίες στα Βίλια – Διανυκτέρευσαν στα αυτοκίνητά τους οι κάτοικοι


Για τρίτο 24ωρο μαίνεται το πύρινο μέτωπο στα Βίλια με τους κατοίκους της περιοχής να συνεχίζονυ να περνούν ώρες αγωνίας – Μία ακόμη δύσκολη νύχτα για τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που έδωσαν μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τις διάσπασρτες εστίες

Δύσκολο ήταν το βράδυ που πέρασε για τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή των Βιλίων για να οριοθετήσουν και να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο. Οι εστίες που είναι διάσπαρτες σε μεγάλη περίμετρο αλλά και το δύσβατο της περιοχής δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Εξίσου δύσκολο ήταν το βράδυ και για τους κατοίκους του οικισμού που διανυκτέρευσαν στα αυτοκίνητά τους παραμένοντας σε επιφυλακή σε περίπτωση που χρειαζόταν να τον εκκενώσουν.

Σημαντική βοήθεια στο έργο της κατάσβεσης αναμένεται να δώσουν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης που με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσουν τις ρίψεις νερού από αέρος.

Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη καθώς η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και σήμερα οι δυνάμειες της πυροσβεστικής, οι εθελοντές και ο Στρατός πέρα από την αναζωπυρώσεις και τις ενεργές εστίες θα βρεθούν αντιμέτωποι και με ανέμους που από το μεσημέρι και μετά θ απνέουν 5 με 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής οι επίγειες δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο είναι 427 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ