Φωτιά στα Βίλια: Με ρίψεις νερού από 10 αεροσκάφη και ελικόπτερα συνεχίζεται η μάχη


Φωτιά στα Βίλια: Πολύ ισχυρές οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και σήμερα στην περιοχή – Πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα ξεκίνησαν ρίψεις νερού με το πρώτο φως της ημέρας

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένει για τέταρτη ημέρα η φωτιά στα Βίλια που ξεκίνησε στις 16 Αυγούστου και έκτοτε καίει ανεξέλεγκτα απειλώντας και οικισμούς που εκκενώνονται όποτε κριθεί απαραίτητο. Με το πρώτο φως της ημέρας σήμερα, Πέμπτη, άρχισαν ρίψεις νερού πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, όπως ενημέρωσε επίσημα η πυροσβεστική.

Τη μάχη του περιορισμού του μετώπου στη φωτιά στα Βίλια δίνουν επίσης 427 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας με 143 πυροσβέστες και 46 οχήματα από την Πολωνία.

Για τη συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη (συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200).

Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Παράλληλα σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι υπηρεσίες της πυροσβεστικής ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Όσον αφορά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 16 Αυγούστου σε δασική έκταση στην Κερατέα είναι οριοθετημένη και παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις σε όλη την έκταση της με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών, μηχανημάτων έργου και υδροφόρων από ΟΤΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ