Σεισμός στην Αϊτή: Στους 2.189 έφθασαν οι νεκροί


Ο καταγεγραμμένος αριθμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό στην Αϊτή ανέρχεται μέχρι τώρα στους 2.189 νεκρούς.

Ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού 7,2 βαθμών ο οποίος έπληξε την Αϊτή το Σάββατο έχει φθάσει ως εδώ τους 2.189 νεκρούς, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας.

Οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών διέκοψαν τις περισσότερες προσπάθειες να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια των χιλιάδων κτιρίων που κατέρρευσαν, ενώ επιδείνωσαν ακόμη περισσότερο την κατάσταση χιλιάδων ανθρώπων που έχουν μείνει άστεγοι, χωρίς τρόφιμα ούτε νερό.

Δεκάδες εκκλησίες, ξενοδοχεία, σχολεία, σπίτια κατέρρευσαν ή υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Αϊτινοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει πως ο απολογισμός των θυμάτων είναι πολύ πιθανό να γίνει ακόμη πιο βαρύς.

Η πόλη Λε Καγιέ και κοινότητες γύρω από αυτήν, κάπου 150 χιλιόμετρα από το Πορτ-ο-Πρενς, την πρωτεύουσα, υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές. Ο αριθμός των τραυματιών προκάλεσε πολύ γρήγορα κορεσμό των νοσοκομείων της περιοχής, κάποια από τα οποία υπέστησαν τα ίδια ζημιές.

Στην παραθαλάσσια πόλη των 100.000 κατοίκων πολλά κτίρια είχαν καταρρεύσει στον κεντρικό δρόμο. Δεκάδες άνδρες έψαχναν στα συντρίμμια ξενοδοχείου ο ιδιοκτήτης του οποίου καταπλακώθηκε και σκοτώθηκε στον σεισμό.

Στο γενικό νοσοκομείο όλες οι κλίνες γέμισαν πολύ γρήγορα. Γιατροί και νοσοκόμες προσέφεραν φροντίδες σε τραυματίες σε σκηνές που στήθηκαν στον χώρο στάθμευσης.

Δεκάδες ήταν ξαπλωμένοι σε ράντζα, κρεβάτια, στρώματα στο γρασίδι, έξω από το νοσοκομείο. Στους διαδρόμους, άνθρωποι βρίσκονταν σε φορεία και ράντζα με συγγενείς τους στο πλευρό τους.

Νεογέννητα μεταφέρθηκαν εκτός της μονάδας εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου, καθώς υπάρχουν φόβοι πως το κτίριο δεν είναι ασφαλές.

Παιδίατρος που εργάζεται εθελοντικά στην αυτοσχέδια πτέρυγα που στήθηκε στο νοσοκομείο για τα νεογέννητα από το Σάββατο είπε πως τα αντιβιοτικά και τα αναισθητικά τέλειωσαν.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ