«Αντάρτικο» από τα φαρμακεία: «Δεν παίρνουμε τα τεστ – Να πάνε στα σούπερ μάρκετ»

Βαθαίνει το χάσμα μεταξύ το προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Μιχάλη Λουράντου και της κυβέρνησης, με φόντο τα self tests.  

Ξεκάθαρη είναι η θέση των φαρμακοποιών όλης της χώρας, αναφορικά με το ζήτημα της προμήθειας των self tests και της διενέργειας ελέγχων από τους ίδιους, διαμηνύοντας πως δεν προτίθενται να τα παραλάβουν και να τα διαθέτουν από τα φαρμακεία.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λουράντος μάλιστα, πρότεινε και την «ακραία» λύση, να διατίθενται τα tests στα σούπερ μάρκετ.

Μιλώντας στο Kontra, ο Κωνσταντίνος Λουράντος δήλωσε πως οι συνάδελφοί του δεν θα παραλάβουν τα self tests αν δεν υπάρξει συμφωνία του Συλλόγου, ο οποίος θέτει σειρά αιτημάτων, με την πολιτεία.

«Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, αποφάσισε να μην πάρει τα τεστ στα φαρμακεία. Να τα διαθέσει το κράτος όπου θέλει, να τα κάνει με όποιο τρόπο θέλει, εάν δεν μας διευκρινίσει με ποιο τρόπο θα μας τα φέρει και πώς θα τα δώσουμε και αν δεν απαγορεύσει, ρητώς, το να γίνονται μέσα στο φαρμακείο», υποστήριξε και συνέχισε:

«Το πλαίσιο που ζητείται πρέπει να καθορίζει την προμήθεια από τα φαρμακεία αυτών των τεστ, με ποιο τρόπο θα γίνεται, και τη διανομή τους στους πολίτες, ειδάλλως εμείς δεν παραλαμβάνουμε τίποτα».

Μάλιστα, σε ερώτηση πού θα διατίθενται τα τεστ αν όχι στα φαρμακεία, o Κωνσταντίνος Λουράντος απάντησε: «ας πάνε σούπερ μάρκετ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here