ΣΥΡΙΖΑ: Πιέζει για την εφαρμογή των εξαγγελιών για τους πυρόπληκτους με «οδηγό» τη ΔΕΗ


Στην εφαρμογή των όσων έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση για τους πυρόπληκτους επικεντρώνει την κριτική του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την τελευταία εξαγγελία της ΔΕΗ

«Στενός κορσές» σχεδιάζει να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την υλοποίηση των εξαγγελιών της περί ανακούφισης, στήριξης και αποζημίωσης των πυρόπληκτων από τις μεγάλες πυρκαγιές της επικράτειας με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση της ΔΕΗ ότι «δεν είναι απαιτητοί οι λογαριασμοί ρεύματος που έχουν σταλεί σε πυρόπληκτους».

Σε ανακοίνωση του, το πρωί της Πέμπτης, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος και αποκάλυψε τις «απαράδεκτες ειδοποιήσεις μέσω SMS και καταμετρήσεις στους κατά-καμένους οικισμούς της Βόρειας Εύβοιας» υπενθυμίζει τις παρόμοιες εξαγγελίες Μητσοτάκη για όσους επλήγησαν από την κακοκαιρία «Μήδεια» η οποία τότε αφορούσε τη χορήγηση έκπτωσης για πολίτες που έμειναν χωρίς ρεύμα και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς νερό μέσα στον χιονιά.

«Επειδή δεν έχουμε συναντήσει συμπολίτη μας στην Ανατολική Αττική και στη Βόρεια Αθήνα, που να έγινε πράξη αυτή η εξαγγελθείσα έκπτωση, μήπως να την υλοποιήσετε τώρα;» απευθύνει προς το ρητορικό ερώτημα προς την κυβέρνησης και τη ΔΕΗ ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της ανεφάρμοστης εξαγγελίας ως φάρμακο κατευνασμού της στιγμής, όπως έγινε και στην Μήδεια. Είναι δίκαιο, αλλά δεν έγινε πράξη… Και θα επιμείνουμε μέχρι να μας ενημερώσουν οι συμπολίτες μας στην Εύβοια και στις πληγείσες περιοχές, ότι υλοποιήθηκε…» καταλήγει ο κ. Σπίρτζης

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Επειδή διαπιστώσαμε ότι η διοίκηση της Δ.Ε.Η. διαβάζει τις ανακοινώσεις μας, μετά τις απαράδεκτες ειδοποιήσεις μέσω SMS και καταμετρήσεις στους κατά-καμένους οικισμούς της Βόρειας Εύβοιας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις επιφυλάξεις μας, μέχρι να το δούμε να υλoποιείται και να μας συμπαθά αλλά δεν φταίμε εμείς.

Υπενθυμίζουμε την προαναγγελία της έκπτωσης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, στις 18 Φεβρουαρίου 2021, που αφορά την έκπτωση στους συμπολίτες μας που έμειναν παγωμένοι, χωρίς ρεύμα και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς νερό, μέσα στον χιονιά Μήδεια για αρκετές ημέρες:

«Επικοινώνησα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και του ζήτησα ως μία κίνηση καλής θέλησης να εξετάσει μία μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για το μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού τις επόμενες μέρες σε αυτήν την κατεύθυνση ως μία έμπρακτη αναγνώριση της ταλαιπωρίας που υπέστησαν οι πελάτες της επιχείρησης. Θεωρώ ότι μία τέτοια κίνηση στην παρούσα συγκυρία είναι ενδεδειγμένη».

Υπενθυμίζουμε την ανακοίνωση της Δ.Ε.Η. στις 20 Φεβρουαρίου 2021, σε συνέχεια της εξαγγελίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, που επιβεβαιώνει την έκπτωση στους συμπολίτες μας που έμειναν παγωμένοι, χωρίς ρεύμα και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς νερό, μέσα στον χιονιά Μήδεια για αρκετές ημέρες.

H ανακοίνωση της ΔΕΗ για την κακοκαιρία «Μήδεια»

Επειδή δεν έχουμε συναντήσει συμπολίτη μας στην Ανατολική Αττική και στη Βόρεια Αθήνα, που να έγινε πράξη αυτή η εξαγγελθείσα έκπτωση, μήπως να την υλοποιήσετε τώρα;

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της ανεφάρμοστης εξαγγελίας ως φάρμακο κατευνασμού της στιγμής, όπως έγινε και στην Μήδεια.

Είναι δίκαιο, αλλά δεν έγινε πράξη…

Και θα επιμείνουμε μέχρι να μας ενημερώσουν οι συμπολίτες μας στην Εύβοια και στις πληγείσες περιοχές, ότι υλοποιήθηκε…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ