Νοσοκομείο Λονδίνο: Στρατηγική συνεργασία με τη Microsoft για την αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης

Νοσοκομείο Λονδίνο: Ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομειακά ιδρύματα του Λονδίνου ανακοίνωσε μια νέα στρατηγική συνεργασία με τη Microsoft, η οποία θα του επιτρέψει να αναπτύξει και να εφαρμόσει πρόοδο στην τεχνητή νοημοσύνη και άλλες ψηφιακές τεχνολογίες για να το βοηθήσει να βελτιώσει την παροχή υγειονομικής περίθαλψης.

Το University College London Hospitals NHS Foundation Trust (UCLH) θα συνεργαστεί με τη Microsoft Research για την ανάπτυξη αλγορίθμων και εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης AI που θα δοκιμαστούν και θα αναπτυχθούν στο νοσοκομείο για την αξιολόγηση των βελτιώσεων βάσει της απόδοσης, της ασφάλειας των ασθενών, της εμπειρίας και των αποτελεσμάτων. Μέχρι τώρα, οι περισσότεροι αλγόριθμοι που βασίζονται σε τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης AI έχουν αναπτυχθεί από απόσταση από το περιβάλλον στο οποίο έχουν σχεδιαστεί για ανάπτυξη.

Οι ομάδες θα εργαστούν σε συγκεκριμένα έργα, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης της χρήσης μοντέλων μηχανικής μάθησης για να βοηθήσουν στην κατανομή των νοσοκομειακών πόρων, να διαχειριστούν τη ζήτηση των ασθενών, να προσαρμοστούν στις αναδυόμενες πιέσεις φροντίδας και να αυξήσουν και να επιταχύνουν την ικανότητα των κλινικών ιατρών να εκτελούν σχεδιασμό ακτινοθεραπείας για ορισμένους τύπους του καρκίνου.

Ένα από τα πρώτα έργα θα βλέπει το νοσοκομείο UCLH και τη Microsoft να διερευνούν πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνητή νοημοσύνη AI για την πρόβλεψη διακυμάνσεων της ζήτησης για οξεία νοσοκομειακή περίθαλψη στα νοσοκομεία ώρα προς ώρα. Κάνοντας αυτό, οι ερευνητές ελπίζουν να μειώσουν την πίεση στους νοσοκομειακούς πόρους και να βελτιώσουν τα αποτελέσματα των ασθενών, φροντίζοντας παράλληλα την ευημερία του προσωπικού.

Επιπλέον, το νοσοκομείο UCLH θα αξιοποιήσει την τεχνολογία InnerEye ανοιχτού κώδικα της Microsoft για να κατασκευάσει και να βελτιώσει τα δικά της ιδιόκτητα μοντέλα ιατρικής απεικόνισης τεχνητής νοημοσύνης AI, σχεδιασμένα για να αυτοματοποιήσουν χρονοβόρες προετοιμασίες ακτινοθεραπείας και να επιταχύνουν τη θεραπεία του καρκίνου.

Ο καθηγητής Marcel Levi, διευθύνων σύμβουλος του UCLH, σχολίασε τη νέα συνεργασία: «Η πρόσφατη εμπειρία της πανδημίας έχει δείξει τη σημασία της γρήγορης προσαρμογής για να διασφαλιστεί ότι η κλινική μας εμπειρογνωμοσύνη παραμένει επικεντρωμένη στην παροχή της καλύτερης δυνατής φροντίδας των ασθενών.

“Η συνεργασία με τη Microsoft παρέχει στο UCLH την ευκαιρία να αξιοποιήσει τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες για να αναπτύξει και να βελτιώσει αυτό που κάνουμε. Τα μηχανήματα δεν θα αντικαταστήσουν ποτέ τους κλινικούς ιατρούς και το προσωπικό, αλλά η χρήση δεδομένων, τεχνογνωσίας και τεχνολογίας μπορεί να αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τις υπηρεσίες μας – για το καλύτερο.”

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here