25η Μαρτίου: Έτσι τιμά η Πρέβεζα τα 200 χρόνια

Η πόλη της Πρέβεζας φέτος όπως και κάθε χρόνο πιστή στα ιδανικά της , γιορτάζει και τιμά με τον δικό της τρόπο την γιορτή της 25ης Μαρτίου.

Εφέτος δε λόγω της συμπλήρωσης των 200 χρόνων, έχει ακόμα έναν λόγο να γιορτάζει και να κάνει περισσότερα πράγματα από άλλες χρονιές.

Πιο συγκεκριμένα όπως κάθε πόλη της Ελλάδας έτσι και η Πρέβεζα τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα της 25η ς Μαρτίου βάζει τα άσπρα  και τα μπλέ της και γιορτάζει την ελευθερία , την απελευθέρωση και προσδίδει τιμές  στους πεσούντες ήρωες.

Εφέτος όπως όλες οι πόλεις , έτσι  και η Πρέβεζα δεν μπορεί να γιορτάσει όπως θα ήθελε αυτή την τόσο μεγάλη θρησκευτική αλλά και επαναστατική γιορτή, ωστόσο πιστή στις συνηθιές της θα γιορτάσει μέσω προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων αλλά και δράσεων όπου μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά τόσο οι κάτοικοι της Πρέβεζας, όσο και όλος ο κόσμος.

Πέρασε σε αυτή την παράμετρο σε μία προσπάθεια της να κρατήσει τα μέτρα ώστε να μην υπάρξει διασπορά του κορωνοιού.

Ακολουθεί το πρόγραμμα εκδηλώσεων

  • 11.00 : Δοξολογία  στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου  θα τελεστεί  Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ .Χρυσοστόμου.
  • 11.30 : Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης.
  •           12.00 : Παιάνιση εμβατηρίων στους δρόμους της πόλης από την Φιλαρμονική Πρέβεζας “Ορφέας”.
  •           20.00 :  Η  Επιτροπή “Πρέβεζα 2021” τιμώντας τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επαναστάσεως του 1821, διοργανώνει διαδικτυακή επετειακή εκδήλωση με θέμα “Οι παράγοντες που οδήγησαν στην επανάσταση του 1821”. και ομιλητή τον συντοπίτη μας και πρώην πρύτανη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μιχαήλ Λουκά. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας,  το κανάλι του Δήμου στο youtube και την επίσημη ιστοσελίδα της επιτροπής “Preveza 2021”.

Στο παιχνίδι του εορτασμού θα μπουν και το δημαρχείο , αλλά και ο πύργος με το ρολόι , αφού θα φωτιστούν με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας.

Το κείμενο με την ανακοίνωση των προγραμματικών δηλώσεων κλείνει με την παράκληση να υπάρχει σε κάθε σπίτι και από μία γαλανόλευκη σημαία.

Ακολουθεί βίντεο από την Πρέβεζα

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here