Κορονοϊός- Γώγος: Συνεχής πίεση στο σύστημα υγείας- Στο 60% η κάλυψη των ΜΕΘ στη χώρα


Έχουμε μπει για τα καλά στο 4ο κύμα σε παγκόσμιο επίπεδο, δήλωσε ο καθηγητής Παθολογίας/ Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος κατά την ενημέρωση της Πέμπτης για τον κορονοϊό.

Έχουμε μπει για τα καλά στο τέταρτο κύμα της πανδημίας, σε παγκόσμιο επίπεδο, δήλωσε ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Παθολογίας/ Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων κατά την ενημέρωση της Πέμπτης για τον κορονοϊό.

Όπως τόνισε, ο ιός είναι παρών και σε παγκόσμιο επίπεδο είμαστε μακριά από τον έλεγχο της πανδημίας, ενώ, σε ελληνικό επίπεδο, είπε πως παρατηρείται συνεχής αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στην επικράτεια, και σχεδόν πλήρης επικράτηση της παραλλαγής Δέλτα, σε ποσοστό άνω του 85%. Παράλληλα, υπογράμμισε πως η πίεση στο σύστημα υγείας είναι συνεχής, με την κάλυψη στις ΜΕΘ να βρίσκεται στο 60%.

Όπως σημείωσε, η Δέλτα είναι πολύ πιο μεταδοτική, με ενδείξεις για πιο σοβαρή νόσηση, κυρίως σε μη εμβολιασμένους, ενώ μεταδίδεται και από εμβολιασμένους.

Ως προς το επιδημιολογικό φορτίο, έκανε λόγο για 12,44% αύξηση των νοσούντων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, και σημαντικό πρόβλημα θετικότητας σε αρκετά νησιά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ