Άρση μέτρων κορωνοϊός: Γιατί λένε όχι οι λοιμοξιολόγοι

Οι λοιμοξιολόγοι παραδέχονται ότι αν και η χώρα μας βρίσκετε σε σκληρό lockdown, 4 ολόκληρους μήνες διανύουμε την χειρότερη περίοδο της πανδημίας, αφού τα κρούσματα έχουν εκτοξευτεί και οι κλινικές έχουν καταρρεύσει από την εισροή αρρώστων.

Παραδέχονται ότι το κεντρικό σύστημα υγείας βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης και κάνουν έκκληση στον ελληνικό λαό να παραμείνει σπίτι και να τηρεί αυστηρά τα μέτρα μήπως καταφέρουν και αναχαιτίσουν λίγο την πορεία της πανδημίας.

Αθρώα εισροή κρουσμάτων

Με τα κρούσματα τα οποία εισρέουνε σε καθημερινή βάση στα νοσοκομεία , οι λοιμοξιολόγοι φοβούνται ότι το επόμενο 10ήμερο  θα είναι πάρα πολύ κρίσιμο και αναμένεται πολύ μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. Γι αυτό και μέχρι μια ημερομηνία του Απριλίου προβλέπουν ότι η χώρα θα βρίσκεται σε βαθύ κόκκινο.

Άποψη λοιμοξιολόγων για άρση

  • Γι αυτό τον λόγο προς το παρόν δεν γίνεται λόγος για καμία άρση των μέτρων και φυσικά το άνοιγμα του λιανεμπορίου μετατίθεται για κάπου μέσα Απριλίου αν οι αξιολογήσεις από τα κρούσματα το επιτρέψουν.
  • Για όλους τους παραπάνω λόγους, τους οποίους περιγράψαμε, οι λοιμοξιολόγοι είναι κάθετοι και επιμένουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπογράψουν κανένα έγγραφο το οποίο να απευθύνεται στην άρση των μέτρων γιατί θεωρούν ότι αν το κάνουν θα είναι σαν να πυροβολούν τα πόδια τους.

Τι θα γίνει με εστίαση και λιανεμπόριο

Με όλα αυτά, το μήνυμα των λοιμοξιολόγων είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να δοθεί πράσινο φως να ανοίξει η χώρα και να επαναλειτουργήσει τόσο το λιανεμπόριο, όσο και η εστίαση όσο η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

Κόντρα κυβέρνησης -λοιμοξιολόγων

Όλα τα παραπάνω την φέρνουν σε κόντρα με την κυβέρνηση η οποία σύμφωνα με τους ίδιους βιάστηκε να εξαγγείλει άνοιγμα εστίασης και λιανεμπορίου εντός του μήνα Απρίλη.

Αποφάσεις κυβέρνησης

Η κυβέρνηση τέλος φαίνεται πολύ δυσαρεστημένη απέναντι στα μέλη της επιτροπής και σκέφτεται πολύ σοβαρά ότι πρέπει να αλλάξει την σύνθεσή της.

Ακολουθεί βίντεο με τις δηλώσεις των λοιμοξιολόγων


 

 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here