Χολοκυστεκτομή αντιμετώπιση: Η λαπαροσκοπική δίνει την λύση

Η χολοκυστεκτομή αναμφισβήτητα αποτελεί από τις πιο συνηθισμένες επεμβάσεις που γίνονται στην γενική χειρουργική προκειμένου να κατορθώσουν οι ιατροί να θεραπεύσουν διάφορες παθήσεις.

Ενδικνύετε για πολλές διαφορετικές παθήσεις της χολοκυστεκτομής , αφού όλες θα μπορούσαν να να θεραπευτούν με την βοήθεια της γενικής χειρουργικής.

Οι παθήσεις που μπορούν να γιατρευτούν με αυτόν τον τρόπο είναι:

 1. Συμπωματική χολολιθίαση.
 2. Οξεία και χρόνια χολοκυστίτιδα.
 3. πολυποδίαση
 4. χοληστερίνωση
 5. αδενομύωση της χοληδόχου κύστης.
 6. Ασυμπτωματική χολολιθίαση η οποία κατά κύριο λόγο απευθύνεται σε αυτούς που είναι διαβητικοί, αλλά και σε αυτούς που περιμένουν για μεταμόσχευση.

Σε τι ενδεικνύεται η χολόκυστεκτομή

Η χολοκυστεκτομή, εν δεικνύεται κατά κύριο λόγο σε περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν λοίμωξη πολύ μεγάλου βαθμού και μπορεί να κάνει δυσδιάκριτα τα ανατομικά στοιχεία της περιοχής.

Προϋποθέσεις για διεξαγωγή επέμβασης

Βασική προϋπόθεση για να μπορεί ο ασθενής να υποβληθεί σε αυτή την κλειστού τύπου επέμβαση, είναι να είναι σίγουρο ότι δεν έχουν κάποιο πρόβλημα με την κύρια χοληφόρο οδό.

Πλεονεκτήματα λαπαροσκοπικής

Τα πλεονεκτήματα της λαπαρασκοπικής από το ανοιχτό χειρουργείο είναι πολλά και συμφέροντα. Πιο συγκεκριμένα οι ασθενείς που θα μπορούν να κάνουν λαπαροσκοπική αφαίρεση θα ευνοηθούν στα εξής:

 1. Γρήγορη ανάνηψη ασθενούς
 2. Ο μετεγχειρητικός πόνος  είναι λιγότερος
 3. Η νοσηλεία είναι μικρής διάρκειας (2 μέρες το πολύ).
 4. Δεν υπάρχει τραύμα και γι αυτό τον λόγο μπορεί να επανέρθει γρήγορα στην καθημερινότητα του.

Μειονεκτήματα λαπαροσκοπικής

Το μειονεκτήματα της παραπάνω επέμβασης δεν είναι πολλά, απλά αν προκύψουν κατά την διαδικασία είναι αρκετά σοβαρά. Πιο συγκεκριμένα

 1. Μπορεί να υπάρξει αυξημένος τραυματισμός των χοληφόρων οδών (Θεωρείτε πολύ σοβαρή επιπλοκή, επειδή αν συμβεί επηρεάζει και την μετέπειτα ζωή του ατόμου.

Διάκριση τραυμάτων χολυφόρων οδών

Τα αίτια του τραύματος των χοληφόρων οδών διακρίνονται σε:

 1. Iατρογενή
 2. Εξωγενή

Συνέπεια τραύματος χολυφόρου

Το τραύμα των χολυφόρων οδών αν δεν γίνει αντιληπτό την ώρα της επέμβασης , τότε το αντιλαμβάνετε κάποιος από τα συμπτώματα μετά τα οποία είναι εξαιρετικά επώδυνα για το άτομο που θα τα βιώσει.

Αποτέλεσμα χάσιμο χολής από τραυματισμό

Τέλος ο ασθενής αν κατά τον τραυματισμό της χολυφόρους οδούς , χάσει κομμάτι της χολής τότε έχει ίκτερο αλλά και υπίκτερο.

Ακολουθεί βίντεο λαπαροσκοπικής χολοκυστεκτομής

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here