ΗΠΑ: Συναγερμός στο Καπιτώλιο- Διαπραγματεύσεις με άντρα που λέει ότι έχει βόμβα


Αξιωματούχοι των αμερικανικών αρχών διαπραγματεύονται με έναν άνδρα που ισχυρίζεται πως έχει βόμβα στο φορτηγάκι του, κοντά στο Καπιτώλιο.

Αξιωματούχοι των αμερικανικών αρχών διαπραγματεύονταν με έναν άνδρα που έλεγε ότι είχε βόμβα στο φορτηγάκι του κοντά στο Καπιτώλιο την Πέμπτη, με αποτέλεσμα την εκκένωση των γύρω κτηρίων και την αποστολή οχημάτων εκτάκτου ανάγκης στον χώρο, σε απόσταση περίπου ενός μιλίου από τον Λευκό Οίκο.

Αξιωματικός της αστυνομίας του Καπιτωλίου είπε σε δημοσιογράφους πως ο άνδρας είχε παρκάρει το όχημά του σε πεζοδρόμιο έξω από τη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου και είπε σε αστυνομικό που τον πλησίασε πως είχε βόμβα, κρατώντας κάτι που έμοιαζε με πυροκροτητή. Η αστυνομία δεν γνωρίζει το κίνητρό του, ωστόσο γίνονταν προσπάθειες για ειρηνική διευθέτηση.

Σε βίντεο που ανέβηκε στο Facebook φαινόταν ένας άνδρας να μιλά μέσα από ένα φορτηγάκι, λέγοντας πως «η επανάσταση είναι εδώ…προσπαθώ να μιλήσω στο τηλέφωνο με τον Τζο Μπάιντεν».

Δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν υπάρχει παρουσία εκρηκτικών στο όχημα. Πάντως, αρκετά κοντινά κτήρια εκκενώθηκαν, μεταξύ των οποίων το Ανώτατο Δικαστήριο και ένας κοντινός σταθμός του μετρό.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ