Covid Μπαγκλαντές: Εμβολιάζει εκατοντάδες εργαζόμενες του σεξ στον μεγαλύτερο οίκο ανοχής


Covid Μπαγκλαντές: Ένας υπάλληλος υγείας καταγράφει τα στοιχεία των σεξουαλικών εργαζομένων που συγκεντρώθηκαν για να εμβολιαστούν στη Daulatdia. Εκατοντάδες εργαζόμενες στο σεξ στον μεγαλύτερο οίκο ανοχής του Μπαγκλαντές έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 σε έναν μονοήμερο εμβολιασμό που οι συμμετέχοντες ελπίζουν ότι θα αναβιώσει μια βιομηχανία που έχει καταστραφεί από την πανδημία. Το Μπαγκλαντές, ένα από τα λίγα μουσουλμανικά έθνη όπου η πορνεία είναι νόμιμη, έχει τουλάχιστον 11 οίκους ανοχής σε όλη τη χώρα των 169 εκατομμυρίων.

Η δυτική πόλη Daulatdia, μια τεράστια ποικιλία από παράγκες, λειτουργεί έναν οίκο ανοχής εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, αλλά τα μέσα διαβίωσης πολλών εργαζομένων του σεξ έχουν πληγεί σοβαρά από τον αποκλεισμό από τον κορωνοϊό και τους φόβους για τη μόλυνση από τον ιό. Οι αρχές προσπαθούν να εμβολιάσουν τους εργαζόμενους που ζούσαν εκεί, αλλά παρεμποδίστηκαν από την έλλειψη προμηθειών.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι χορήγησαν την πρώτη και τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca που κατασκευάστηκαν στην Ινδία σε σχεδόν 200 σεξουαλικούς εργαζόμενους στο Daulatdia από τον Φεβρουάριο.

Αλλά δεν μπόρεσαν να επεκτείνουν περαιτέρω το πρόγραμμα μετά το πάγωμα των εξαγωγών στο Νέο Δελχί.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το πρόγραμμα επαναλήφθηκε την Τετάρτη αφού το Μπαγκλαντές έλαβε εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από την Κίνα και από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Covax. «Τώρα έχουμε επαρκή ανεφοδιασμό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής γιατρός της Daulatdia, Asif Mahmud. “Ήταν “πολύ ικανοποιητικό” να παρακολουθήσουμε μια ισχυρή συμμετοχή για τους εμβολιασμούς στην πόλη, πρόσθεσε.

Περίπου 400 κινεζικά εμβόλια Sinopharm χορηγήθηκαν την Τετάρτη ως πρώτες δόσεις, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου επιλέξιμου πληθυσμού εργαζομένων του σεξ, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας.

Τα εμβόλια είναι διαθέσιμα μόνο σε εργαζόμενους άνω των 25 ετών, αλλά πολλές στον οίκο ανοχής είναι ανήλικα κορίτσια.

Η Ruksana, μια 26χρονη που παρατάχθηκε για να λάβει τον πρώτο της εμβολιασμό, είπε ότι η επιχείρηση είχε πληγεί άσχημα από τον αποκλεισμό του κορωνοϊού και τους φόβους μεταξύ των πελατών ότι θα μπορούσαν να κολλήσουν τον ιό.

«Υπήρχαν μέρες που έπρεπε να πεινάσουμε. Άνθρωποι πέθαναν από τον κορωνοϊό σε όλον τον κόσμο. Αλλά παραλίγο να πεθάνουμε από την πείνα», δήλωσε η Ρουκσάνα, η οποία ακούει μόνο ένα όνομα. ”

Είμαστε αισιόδοξοι διότι καθώς όλοι παίρνουμε σταδιακά εμβόλια, θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε στη δουλειά”.

Το Μπαγκλαντές έχει αναφέρει περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 και σχεδόν 25.000 θανάτους, αλλά οι ειδικοί λένε ότι τα πραγματικά στοιχεία είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερα.

Οι αρχές νωρίτερα αυτόν τον μήνα εμβολίασαν περίπου τρία εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη χώρα σε μια ειδική καμπάνια μιας εβδομάδας κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων που προκάλεσε αποκλεισμό.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ