Λαμπερό βλέμμα: Απλοί τρόποι για να το αποκτήσετε

Τα φωτεινά, λαμπερά μάτια μπορούν να επικοινωνούν πολλά για ένα άτομο. Όταν η ίριδα σας (το έγχρωμο μέρος του ματιού σας) βρίσκεται σε υψηλή αντίθεση με το λευκό μέρος του ματιού σας, τα μάτια σας τείνουν να έχουν περισσότερη λάμψη και συχνά μεταδίδουν μια αίσθηση ενθουσιασμού, ζωτικότητας και υγείας. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι σχεδόν κάθε φωτογραφία που βλέπετε σε εξώφυλλο περιοδικού ή σε έντυπες και διαδικτυακές διαφημίσεις έχει τροποποιηθεί για να κάνει τα μάτια να φαίνονται άσπρα, φωτεινότερα και πιο δελεαστικά. Ακόμη και ορισμένες φωτογραφίες κοινωνικών μέσων διασημοτήτων έχουν επεξεργαστεί για να προσθέσουν κάποια λάμψη.

Αποφύγετε τον ξηρό αέρα. Ο αέρας σε μεγάλα υψόμετρα, σε κλίματα της ερήμου και στα αεροπλάνα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ξηρός. Ο άνεμος και ο καπνός μπορούν επίσης να στεγνώσουν τα μάτια σας, όπως και τα στεγνωτήρια μαλλιών και οι θερμαντήρες αυτοκινήτων που φυσούν απευθείας στα μάτια σας. Όταν τα μάτια σας δεν έχουν αρκετή υγρασία, μπορεί να ερεθιστούν. Αποφύγετε τον ξηρό αέρα αν μπορείτε και μεταφέρετε οφθαλμικές σταγόνες για να ενυδατώσετε τα μάτια σας όταν γνωρίζετε ότι θα βρίσκεστε σε ξηρό μέρος.

Βάλτε πράσινα σακουλάκια από τσάι στα βλέφαρά σας. Εάν τα μάτια σας είναι πρησμένα ή ερεθισμένα, η τοποθέτηση πράσινου τσαγιού στα βλέφαρά σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος και στην ανακούφιση της δυσφορίας. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2011, η πολυφαινόλη που είναι ιδιαίτερα ισχυρή στο πράσινο τσάι, γνωστή ως epigallocatechin gallate (EGCG), έχει αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά αποτελέσματα στα κύτταρα του κερατοειδούς. Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το πράσινο τσάι στα μάτια σας είναι πρώτα να βυθίσετε τις σακούλες τσαγιού σε λίγο νερό. Στη συνέχεια, αφήστε τα φακελάκια τσαγιού να κρυώσουν εντελώς – ή ακόμα καλύτερα, βάλτε τα στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά. Μόλις τα φακελάκια τσαγιού είναι δροσερά, κλείστε τα μάτια σας και τοποθετήστε τα στα βλέφαρά σας για 10 λεπτά.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here