Αρχή Υγείας Ντουμπάι: Ενίσχυση των έξυπνων υπηρεσιών τεχνολογίας υγείας

Αρχή Υγείας Ντουμπάι: Η Αρχή δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με τη νέα εταιρεία Enpy, με έδρα το Ντουμπάι που ειδικεύεται στην ιατρική τεχνητή νοημοσύνη (AI), για τη βελτίωση της παρακολούθησης απομακρυσμένων ασθενών. Η Αρχή Υγείας του Ντουμπάι αποκάλυψε σχέδια για «ενίσχυση» της χρήσης της έξυπνης τεχνολογίας υγείας, εξερευνώντας την παρακολούθηση απομακρυσμένων ασθενών σε πρώτη φάση.

 

Για να συμπέσει με την Καινοτομία 2021 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η αρχή δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με την Enpy, μια εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι που ειδικεύεται στην ιατρική τεχνητή νοημοσύνη (AI), για να εξετάσει τη χρήση της τελευταίας AI- της Enpy. τροφοδοτούμενης συσκευής για απομακρυσμένη παρακολούθηση. Δεν διαβιβάστηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες από την Αρχή Υγείας των ΗΑΕ αυτή τη στιγμή.

Στη σελίδα της στο LinkedIn, η Enpy περιγράφεται ως «έχουσα αποστολή να επιταχύνει την πρόσβαση του κόσμου στην προληπτική υγειονομική περίθαλψη». «Είμαστε πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουμε τις τελευταίες τεχνολογίες υγείας με στόχο τη βελτίωση τόσο της διαχείρισης της υγείας όσο και της περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή», εξήγησε ο Manal Taryam, Διευθύνων Σύμβουλος της μονάδας Πρωτοβάθμιας Υγείας της Αρχής Υγείας των ΗΑΕ. «Τα τελευταία χρόνια, έχουμε επικεντρωθεί στην παρακολούθηση ασθενούς στο σπίτι ειδικά για ηλικιωμένους ασθενείς. Έχουμε, επίσης, γρήγορα τροφή σε τηλεϊατρική. «Η χρήση της τεχνολογίας για παρακολούθηση απομακρυσμένων ασθενών έχει ιδιαίτερη σημασία στο τρέχον τοπίο της υγειονομικής περίθαλψης του κόσμου και θέλουμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με εταιρείες σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο για την εφαρμογή τεχνολογιών υγειονομικής περίθαλψης μετά από ανάλυση βάσει τεκμηρίων».

Το προϊόν που λειτουργεί με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης AI της Enpy έχει περιγραφεί ως “ιατρική συσκευή όλα σε ένα, μη επεμβατική” που μπορεί να συνδυαστεί με smartphone ή tablet.

Στη συνέχεια παρακολουθεί σημαντικές πληροφορίες, όπως ζωτικά σημεία, για να κάνει τους ασθενείς να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Μια έκθεση που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα αποκάλυψε ότι η πλειονότητα των οργανισμών υγείας και υπηρεσιών (HHS) στα ΗΑΕ σχεδιάζει να επενδύσει περαιτέρω σε ψηφιακές τεχνολογίες και λύσεις δεδομένων αφού «βλέπουν την αξία τους και αυξάνουν τη σημασία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19». Με επικεφαλής την EY, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Καινοτομίας Υγείας (IGHI) του Imperial College, η έκθεση με τίτλο «Αξιοποίηση της δύναμης των δεδομένων για τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας των πολιτών: Μπορεί η πραγματικότητα να καλύψει τη φιλοδοξία;» – διαπίστωσε ότι η χώρα πρόσφατα πρωτοστατεί στην υιοθέτηση της ψηφιακής τεχνολογίας και των λύσεων δεδομένων. Πιστεύεται ότι τα ΗΑΕ μπόρεσαν να αναβαθμίσουν την τεχνολογία πιο γρήγορα λόγω της «καλής τεχνολογικής υποδομής και των επενδύσεών τους σε τεχνολογία αιχμής όπως η τεχνητή νοημοσύνη AI τα τελευταία χρόνια».

Κοιτώντας μπροστά, το 53% των ερωτηθέντων στα ΗΑΕ από οργανισμούς υγείας και υπηρεσιών δήλωσαν ότι σχεδίαζαν να επενδύσουν σε αυτές τις προηγμένες λύσεις τα επόμενα τρία χρόνια.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here