Ερντογάν: Αν χρειαστεί, μπορούμε να συναντηθούμε με τους Ταλιμπάν


Το Αφγανιστάν δεν έχει λάβει τη φροντίδα που χρειάζεται, είπε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Παρασκευή.

Το Αφγανιστάν δεν έχει λάβει τη φροντίδα που χρειάζεται, είπε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Παρασκευή, μετά τις προσευχές στην Κωνσταντινούπολη, προσθέτοντας πως η Τουρκία είναι ανοιχτή σε συνομιλίες με τους Ταλιμπάν.

«Αν χρειαστεί, μπορούμε να συναντηθούμε με τους Ταλιμπάν» είπε προσθέτοντας πως «όταν μας χτυπούν την πόρτα…ανοίγουμε την πόρτα μας και κάνουμε τις διαπραγματεύσεις μας».

«Έχουμε επιδείξει την απαιτούμενη προσπάθεια από άποψης υποδομών…στο Αφγανιστάν με όλα μας τα μέσα και συνεχίζουμε τη δουλειά μας» είπε ο Ερντογάν.

Στον απόηχο της απόσυρσης των ξένων στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, της κατάρρευσης της αφγανικής κυβέρνησης και της επικράτησης των Ταλιμπάν, η τουρκική πλευρά έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει πως προτίθεται να προχωρήσει όπως ορίζουν τα νέα δεδομένα, διατηρώντας παράλληλα ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Οι Ταλιμπάν μπήκαν στην Καμπούλ την Κυριακή, με τον πρόεδρο Ασράφ Γάνι να εγκαταλείπει τη χώρα, φέρνοντας το τέλος ενός 20ετούς πολέμου- του πιο μακροχρόνιου στην ιστορία των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από Daily Sabah

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ