Φροντίδα εαυτός: Συμβουλές για να φροντίσετε εσάς

Όλοι μας καθημερινά βρισκόμαστε υπό μορφή πίεσης διότι η καθημερινότητα είναι απαιτητική αφού μέσα στην μέρα πρέπει να διευθετήσουμε πολλές διαφορετικές υποχρεώσεις.

Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να παραλείπουμε ποτέ είναι ότι μέσα στις αμέτρητες υποχρεώσεις μας, πρέπει να βρούμε και χρόνο για να κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας.

Σκεφτείτε δραστηριότητες που σας ικανοποιούν

  • Πιο συγκεκριμένα καθίστε και σκεφτείτε ποια πράγματα σας ικανοποιούν και φροντίστε να φτιάξετε μία λίστα με τις γενικές καθημερινές υποχρεώσεις σας και μέσα σε αυτές συμπεριλάβετε και κάποιες αγαπημένες σας. Για καλύτερη επίτευξης όλων των πραγμάτων που έχετε να κάνετε καθημερινά, καλύτερα φροντίστε να βάλετε κάθε μέρα στην λίστα σας και από μία αγαπημένη σας συνήθεια.

Εμείς παρακάτω θα σου προτείνουμε συμβουλές που είναι πιθανό να σε κάνουν όταν της κάνεις να χαλαρώνεις και να νοιώθεις ότι φροντίζεις ουσιαστικά τον εαυτό σου.

Συμβουλές αυτό φροντίδας

  1. Κλείστε μέσα στην μέρα σας ένα ραντεβού για περιποίηση άκρων και θα δείτε πόσο πιο ανάλαφρο θα νοιώσετε με αυτή σας την κίνηση.
  2. Φροντίστε να αφιερώσετε τουλάχιστον μία ώρα της ημέρας σας στο διάβασμα ενός λογοτεχνικού βιβλίου και θα δείτε πως θα ξεφύγετε από την ζοφερή πραγματικότητα.
  3. Προσπαθήστε να αφιερώσετε χρόνιο στο μπάνιο σας και απολαύστε το στην μπανιέρα με την παρουσία κεριών.
  4. Φροντίστε να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες και θα δείτε πόσο ανανεωμένοι και ξεκούραστοι θα αισθάνεστε.
  5. Ένα ωραίο και χορταστικό γεύμα είναι πάντα πολύ αναζοωγονητικό, γι αυτό αν δεν έχετε τον χρόνο να το ετοιμάστε απλά παραγγείλτε το.
  6. Μπορείτε να βγείτε έξω και να καθίσετε πάνω στο γρασίδι, η ενέργεια του εδάφους θα σας ανανεώσει και δυναμώσει πάρα πολύ.
  7. Πάρτε μυρωδικά λαδάκια και κάψτε τα, θα δείτε ότι θα κάνει όλη την αρνητική ενέργεια να φύγει από πάνω σας.
  8. κλέψτε λίγο από τον χρόνο σας και  φτιάξτε ένα υγιεινό δυναμωτικό ρόφημα θα σας ξεδιψάσει και θα σας χαρίσει την ενέργεια που έχετε ανάγκη για να συνεχίσετε.

Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές αυτοφροντίδας

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here