Διατροφή υγεία: Έτσι θα τρώτε σωστά

Είναι καλό να εντάξετε στην διατροφή σας υγιεινές τροφές προκειμένου να ενισχύεται τον οργανισμό σας με τα που του είναι απαραίτητα για να επιβιώνει.

Πιο συγκεκριμένα για να είναι ένας οργανισμός υγιείς και να διατηρεί την ενέργεια του χρειάζεται το λίπος, τις βιταμίνες, τα μέταλλά τις πρωτεΐνες και όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά τα οποία χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Ποιες τροφές πρέπει να τρώμε

 • Οι παραπάνω πληροφορίες λοιπόν μας κρούουν το καμπανάκι και μας λένε ότι πρέπει να τρώμε μόνο εκείνες τις τροφές που έχουμε πραγματικά ανάγκη και να αποφεύγουμε όλες εκείνες που δεν χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Ποια τρόφιμα προωθεί η βιομηχανία

 • Δυστυχώς έχουν επικρατήσει και προωθούνται τρόφιμα τα οποία έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και όσο και αν προσπαθούν διάφοροι οργανισμοί να τα βγάλουν από το δατροφολόγιο μέσω εκστρατειών ο κόσμος τα έχει πολύ ψηλά στην προτίμησή του.

Μια υγιεινή διατροφή θα έπρεπε να αποτελείται από:

 1. Λαχανικά και τα παράγωγα τους
 2. Φρούτα
 3. καλαμπόκι
 4. κινόα
 5. καστανό ρύζι
 6. Όσο γίνεται ελάχιστες ποσότητες γαλακτοκομικών
 7. Ποικιλίες από κρέας άπαχο
 8. Αβοκάντο και διάφορα έλαια.

Πως τρέφεται ο πληθυσμός

 1. Σύμφωνα με μελέτες οι οποίες διεξαχθήκαν έδειξαν ότι ελάχιστο ποσοστό του πληθυσμού είναι ικανό να τρέφετε με τις σωστές ποσότητες από κρέας, λαχανικά, φρούτα και ρύζι
 2. Ενώ ότι πολύ μεγαλύτερο μέρος ξέρει να τρέφεται και με μεγαλύτερες από τις συνιστάμενες ποσότητες με δημητριακά και πρωτεϊνούχα τρόφιμα.

Προτιμήστε τα ολικής από τα μη προϊόντα 

 • Όταν επιλέγεται να τρέφεστε με δημητριακά, είναι καλύτερο να επιλέγεται προϊόντα ολικής αλέσεως, επειδή όλα τα προϊόντα ολικής έχουν και ολόκληρο το πίτουρο αλλά και το μικρόβιο με αποτέλεσμα να απορροφάτε από τον οργανισμό όλα τα υγιή στοιχεία τα οποία έχει ανάγκη. Ενώ στα μη ολικής έχει αφαιρεθεί ο πυρήνας και γι αυτό τον λόγο δεν είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία.

Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές για μία υγιεινή διατροφή για όλους

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here