Σπόροι Chia: Μια εξαιρετική πηγή βιταμινών, μετάλλων και ισχυρών αντιοξειδωτικών


Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στους σπόρους chia μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών στο σώμα σας. Οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν οξειδωτικό στρες και βλάβη στα κύτταρα. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης πολλών προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με τις ελεύθερες ρίζες, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, της γνωστικής έκπτωσης και ορισμένων τύπων καρκίνου.

  • Καλύτερη υγεία της καρδιάς

Οι σπόροι Chia περιέχουν κουερσετίνη, ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης πολλών παθήσεων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών. Οι μικροσκοπικοί μαύροι σπόροι είναι επίσης πλούσιοι σε φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και, με τη σειρά τους, να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιακών παθήσεων.

  • Βελτιωμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Οι σπόροι Chia είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες. Μελέτες δείχνουν ότι οι φυτικές ίνες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη και στη βελτίωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, μειώνοντας τον κίνδυνο μεταβολικού συνδρόμου και διαβήτη τύπου 2. Η έρευνα έχει επίσης διαπιστώσει ότι το ψωμί που περιέχει σπόρους chia προκαλεί χαμηλότερη απόκριση σακχάρου στο αίμα από το παραδοσιακό ψωμί, το οποίο βοηθά στην πρόληψη υψηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

  • Μειωμένη φλεγμονή

Η χρόνια φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις υγείας όπως καρδιακές παθήσεις και καρκίνο. Το καφεϊκό οξύ, ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στους σπόρους chia, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φλεγμονής στο σώμα. Η τακτική κατανάλωση σπόρων chia μπορεί επίσης να συμβάλλει στη μείωση των φλεγμονωδών δεικτών, οι οποίοι συχνά υποδεικνύουν την παρουσία φλεγμονώδους νόσου.

  • Καλύτερη υγεία των οστών

Οι σπόροι Chia έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά που είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των οστών, συμπεριλαμβανομένου του μαγνησίου και του φωσφόρου. Επιπλέον είναι μια πλούσια πηγή ασβεστίου, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή λειτουργία των οστών, των μυών και των νεύρων. Αν συγκριθούν γραμμάριο προς γραμμάριο, οι σπόροι chia έχουν περισσότερο ασβέστιο από τα γαλακτοκομικά προϊόντα!

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ