Θάλασσα Θεραπεία: Πώς η θάλασσα ενισχύει ολιστικά τον οργανισμό μας [vid]

Έχουν ήδη περάσει τρεις δεκαετίες, από τότε που ο Γάλλος βιολόγος Ρενέ Κεντόν, απέδειξε ότι το θαλασσινό νερό έχει ίδια σύσταση με το πλάσμα του ανθρώπινου αίματος, γεγονός που το καθιστά σημαντικό αρωγό στην προάσπιση της ομορφιάς και της συνολικής υγείας μας.

Ποιες είναι οι κυριότερες θεραπευτικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού;

  • Τα άλατα και τα ιχνοστοιχεία ανακουφίζουν τις καταπονημένες αρθρώσεις: Το θαλασσινό νερό συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση και ανακούφιση των μυοσκελετικών παθήσεων. Σύμφωνα με ερευνητικά στοιχεία, όσοι κολυμπούν συστηματικά αναφέρουν καλυτέρευση των ενοχλήσεων του μυοσκελετικού συστήματος. Η υδροκινησιοθεραπεία είναι μια εξαιρετική επιλογή άσκησης που ενδείκνυται για τα άτομα με πόνο στις αρθρώσεις, καθώς καθιστά την άθληση ευκολότερη εξαιτίας της άνωσης μέσα στη θάλασσα.
  • Ο θαλασσινός αέρας δρα ευεργετικά για το αναπνευστικό: Η θαλασσινή αύρα βελτιώνει σημαντικά την αναπνευστική λειτουργία. Όπως διαπίστωσε μια καναδική μελέτη του Πανεπιστημίου “Μακ Γκιλ”, ο χρόνος στην παραλία είναι εξαιρετικός σύμμαχος στην θεραπεία των κρίσεων του άσθματος και της αλλεργικής ρινίτιδας. Επιπλέον, καθώς βοηθάει στην αποσυμφόρηση της μύτης, ωφελεί πάρα πολύ και τα άτομα με χρόνια ιγμορίτιδα.

  •  Τα θαλασσινά φύκια είναι πηγή ενυδάτωσης: Εξαιτίας της συμβατότητάς τους με το ανθρώπινο δέρμα, τα φύκια είναι διαδεδομένα συστατικά τόσο στην κοσμετολογία, όσο και τη φαρμακευτική επιστήμη. Ειδικότερα, η σύστασή τους επιτρέπει τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που εμπεριέχουν να διεισδύσουν στα βαθύτερα στρώματά του δέρματος. Πλούσια σε ιχνοστοιχεία, μέταλλα, πρωτεΐνες και βιταμίνες, τα θαλασσινά φύκια μπορούν να ενυδατώσουν την επιδερμίδα και να διατηρήσουν την ελαστικότητά της καθυστερώντας τη γήρανση.
  • Ο ήλιος και η θάλασσα θεραπεύουν τις δερματοπάθειες: Σύμφωνα με τη δερματολογικές μελέτες, o ήλιος σε συνδυασμό με το θαλασσινό νερό δρα αποτελέσματικα στη θεραπεία δερματοπαθειών, όπως η κνίδωση, το ατοπικό έκζεμα και η ψωρίαση.

 

Παρακολουθείστε στο βίντεο που ακολουθεί την γνώμη του ιατρού ως προς το ποιο είδος αλατιού είναι πιο υγιές:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here