Bούτυρο κακάο: Πώς να χρησιμοποιήσετε το βούτυρο κακάο στο δέρμα [vid]


Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τακτικά το βούτυρο κακάο επειδή τους αρέσει η αίσθηση που δημιουργεί στο δέρμα τους ή πιστεύουν ότι βελτιώνει την εμφάνιση της επιδερμίδας τους. Μπορείτε να βρείτε φόρμουλες βουτύρου κακάο σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, στο διαδίκτυο και σε καταστήματα φυσικών τροφίμων. Εάν ανησυχείτε για τα πρόσθετα, αγοράστε 100 % αγνό βούτυρο κακάο και φτιάξτε τα δικά σας προϊόντα περιποίησης του δέρματος ή/και των μαλλιών.

Σύμφωνα με πηγές στο διαδίκτυο, το βούτυρο κακάο και τα προϊόντα με αυτό το συστατικό λέγεται ότι μπορούν να βελτιώσουν τον τόνο του δέρματος, να αντιστρέψουν τα σημάδια του χρόνου, και ειδικότερα τις ρυτίδες ή να μειώσουν τις ραγάδες. Ωστόσο, παρά τις πολλά υποσχόμενες δηλώσεις περί των οφελών του βούτυρου κακάο για το δέρμα, στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν ερευνητικά ευρήματα που να δεικνύουν τα λεγόμενα. Βέβαια, οι αναφορές ανθρώπουν που χρησιμοποιούν τακτικά βούτυρο κακάο στην ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας τους είναι πολλές και αξιοσημείωτες.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πώς να χρησιμοποιήσετε το βούτυρο κακάο

Συχνά θα βλέπετε το βούτυρο κακάο ως συστατικό σε λοσιόν σώματος και κρέμες. Επειδή είναι βρώσιμο, είναι επίσης ένα πρόσθετο σε μερικά βάλσαμα για τα χείλη.

Πολλές λοσιόν βουτύρου κακάο και άλλα προϊόντα περιέχουν μόνο μια μικρή ποσότητα βουτύρου κακάο, μαζί με άλλα συστατικά και πρόσθετα.

Αν ψάχνετε πιο φυσικές λύσεις, αγοράστε το σε φυσική μορφή, δηλαδή 100 τοις εκατό βούτυρο κακάο. Πάρτε ένα κομμάτι ολόκληρο, μη επεξεργασμένο βούτυρο κακάο και λιώστε το σε ζεστό νερό για να φτιάξετε τα δικά σας προϊόντα.;

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Ένας αρκετά συχνός και δοκιμασμένος συνδυασμός είναι αυτός του βούτυρου κακάο με διάφορα έλαια – όπως λάδι καρύδας ή βιταμίνης Ε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μείγμα για το δέρμα ή και τα μαλλιά σας. Εξαιτιάς των ενυδατικών του δράσεων πολλοί το χρησιμοποιούν ως λοσιόν για μετά το ξύρισμα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ